McLaren met vier negens naar winst in hengstencompetitie klasse M

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13998
Geregistreerd: 20-04-16

McLaren met vier negens naar winst in hengstencompetitie klasse M

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-23 18:11

KWPN
Sport

Afbeelding
Dinja van Liere en McLaren tijdens de finale van de Pavo Cup 2021.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie

De klasse M van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur is uitgemond in een titanenstrijd tussen McLaren met Dinja van Liere en My Blue Hors Santiano gereden door Renate van Uytert-Van Vliet. De Morricone-zoon legde beslag op de eerste competitie, maar de Sezuan-nazaat sloeg terug in de tweede wedstrijd in Ermelo. Vandaag was het opnieuw McLaren die de statiedeken kreeg omgehangen. 

Met maar liefst vier negens kon de KWPN-goedgekeurde McLaren (Morricone uit Samatha v.Sir Donnerhall, f: U. Toenjes uit Ganderkesee) de balans doen doorslaan. De jury, bestaande uit Patricia Wolters en Bart Bax, roemde zijn lichtvoetigheid, uitstraling en balans. De draf verdiende dankzij de mooie voorbeentechniek de eerste 9,0. “De stap is zuiver, maar zou nog wat meer ruimte en lichaamsgebruik mogen tonen in de verruimingen, een 8,2. In de galop zien we dat de hengst een groot vermogen tot schakelen bezit en we belonen deze gang dan ook met een 9,2. Het was een harmonieuze proef en deze hengst toont zich heel werkwillig en goed aan de hulpen.” Zowel de harmonie en totaalindruk werden gewaardeerd op een 9,1 en dat bracht het totaal naar een respectabele 89,2 punten. 

Prachtig silhouet
De KWPN-goedgekeurde My Blue Hors Santiano (Sezuan uit Romanik v.Romanov Blue Hors, f: Straight Horse APS uit Alleroed) en Renate van Uytert-van Vliet volgden op de voet en ontvingen 88,8 punten voor hun verrichting. “Dit paard heeft een prachtig silhouet in draf (8,8). De stap is ruim en heeft veel lichaamsgebruik, een 8,6. De galop heeft zeer veel sprong en afdruk, is mooi bergop en dit paard heeft heel veel vermogen tot schakelen. We geven My Blue Hors Santiano een 9,1 voor de galop.” Een 9,0 voor de harmonie en een 8,9 voor de totaalindruk completeren de mooi cijferlijst. 

Mauro Turfhorst naar bijna 88 punten
Het moge duidelijk zijn dat de eindstrijd om de titels in Den Bosch nog helemaal openliggen. Dinja van Liere liet bovendien zien dat de KWPN-goedgekeurde Mauro Turfhorst zich ook nog kan mengen in de finales. De elegante hengst behaalde een eindtotaal van 87,8 punten met zijn harmonieuze proef. “De draf is constant bergop met veel zelfhouding en een mooi voorbeen (8,7). De stap is actief en klokzuiver, ook na de overgangen, en heeft een goede overstap (8,9). In galop blijft de schoft mooi omhoog, maar mag het achterbeen nog een fractie meer buigen (8,5). Deze hengst is werkwillig, goed aan de hulpen en blijft mooi geconcentreerd op de ruiter. Daarom krijgt hij een 9 voor de harmonie en een 8,8 voor de totaalindruk”, besloot Patricia Wolters.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Arlette1991, b000tje, Bouwman4, C_estmoi, DDD3, Eretria, herr_balou, LaDonna75, Maanon_, MRIIIS, nafkedemi, Peachy, Tieneke en 94 bezoekers