Blessureleed voor draver Fado, toch prijzengeld voor McDonald Hoeve

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14221
Geregistreerd: 20-04-16

Blessureleed voor draver Fado, toch prijzengeld voor McDonald Hoeve

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-23 11:01

SA24
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto:Marlies Trap Fotografie


LIPPENHUIZEN Draver Fado van Stâl Boppeslach komt door blessures voorlopig niet meer op de drafbaan om prijzengeld te verdienen voor de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Het succesvolle paard won ondanks blessureleed het afgelopen jaar 3.100 euro voor het goede doel. Samen met sponsoren heeft Stâl Boppeslach dit bedrag aangevuld tot 19.150 euro.

Voor Hendrik Roorda, een van de initiatiefnemers van Stâl Boppeslach, is 2022 sportief gezien teleurstellend verlopen. “We hadden hier geen rekening mee gehouden, Fado is een van de beste Franse paarden in zijn klasse gebleken. Dat hij door blessures wordt geklopt en het niet op de baan kan laten zien, is dan ook erg jammer.” De draver, getraind door Aonne de Wrede, maakte in 2021 furore door in al zijn starts nooit buiten het podium te eindigen.

Vorig seizoen won Fado 19.150 euro voor Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. Dit jaar bleef de teller steken op 3.100 euro. “We vinden dat erg jammer voor de Ronald McDonald Hoeve. Zij doen heel belangrijk werk door zich in te zetten voor anderen. Samen met de sponsoren van Stâl Boppeslach hebben we dan ook besloten het bedrag zelf aan te vullen waardoor de Ronald McDonald Hoeve ook 19.150 euro in ontvangst mag nemen. Met dat bedrag kunnen zij veel meer gezinnen met kinderen helpen dan ze nu al doen.”

Marc Stallinga van de Ronald McDonald Hoeve is erg blij met deze geste. “Met dit fantastische bedrag kunnen we in 2023 weer veel betekenen voor gezinnen met kwetsbare kinderen. We zijn Stâl Boppeslach, haar mede-sponsoren en haar vrijwilligers hiervoor erg dankbaar.”

Wanneer Fado weer in de baan komt, is nog niet bekend. “Ik geef hem alle tijd, dat zijn wij hem wel verschuldigd”, zei trainer Aonne de Wrede. Fado is een goede draver vult hij aan. “Vergelijk hem maar met een flegmatieke topvoetballer, er is altijd wat maar als hij eenmaal fit is en vorm heeft is hij niet te stoppen.” De verwachting is dat Fado in maart volgend jaar zijn comeback maakt op Victoriapark in Wolvega.


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of die we mogen gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


nikkel
Berichten: 2555
Geregistreerd: 29-11-18
Woonplaats: kennemerland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-23 12:01

Heel mooi initiatief

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, dioni, Eelmo, GoogleOther, laura22, Leukertje, Thorn2006 en 15 bezoekers