Eerste bezichtiging tuigpaarden verplaatst naar Houten

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13279
Geregistreerd: 20-04-16

Eerste bezichtiging tuigpaarden verplaatst naar Houten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-12-22 09:40

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De eerste bezichtiging voor tuigpaardhengsten, die traditioneel op de eerste zaterdag van januari plaatsvindt, vindt op 7 januari 2023 plaats op een nieuwe locatie. De tuigpaardhengsten mogen hun opwachting maken op manege Zilfia’s Hoeve, centraal gelegen in het Utrechtse Houten.

Naast de eerste bezichtiging, waarbij de hengsten aan de hand worden voorgesteld in stap en draf, staan er nog diverse shows en presentaties van reeds goedgekeurde hengsten op het programma. In deze rubrieken kunnen de tuigpaardliefhebbers genieten van de imponerende bewegingskwaliteit van deze fiere showpaarden. Bij de echte tuigpaardliefhebber ontbreekt dit evenement niet in zijn agenda.

Kaartverkoop
Kaarten voor de eerste bezichtiging zijn te verkrijgen aan de kassa voor 17,50 euro per volwassene. U betaalt geen parkeergeld.

Catalogus
De catalogus, waarin u alle informatie vindt over de aangeboden hengsten, is te verkrijgen aan de kassa van de eerste bezichtiging op 7 januari.

Verbod op scheren van tastharen en oren
Bij paarden worden onder het mom van mooier, vaak de tastharen rond de mond en ogen van het paard geschoren. Mooi laten prevaleren boven doelmatigheid, los van het feit dat het schadelijk of onschadelijk is, is in het kader van welzijn niet gewenst. Het scheren van de tastharen van een paard leidt tot een verlies aan zintuigelijk vermogen en kan een paard bijgevolg hinderen. Daarom is ter bevordering van het paardenwelzijn met ingang van het keuringsseizoen 2022 een verbod op scheren van tastharen en oren ingevoerd. Voor de hengstenselectie geldt dat hengsten waarvan de tastharen rond mond en ogen geheel verwijderd zijn en/of waarvan de haren aan de binnenzijde van de oorschelp weggeschoren zijn, niet kunnen deelnemen aan de hengstenkeuringen en overige KWPN-evenementen en -competities. 2022 was een overgangsjaar, maar met ingang van 1 januari 2023 worden de regels gehandhaafd en worden op deze wijze getoiletteerde paarden niét toegelaten tot de keuringsring.

Capverplichting
In steeds meer Europese landen dragen ook voorbrengers – degenen die de paarden aan de hand presenteren tijdens het selectieproces - hoofdbescherming. Voor de eerste bezichtiging van de hengsten eind 2022 is daarom gewerkt met een advies vanuit het KWPN dat voorbrengers tijdens het voorbrengen van de hengsten een cap dragen uit oogpunt van veiligheid. Het Algemeen Bestuur van het KWPN is van mening dat het dragen van een cap inderdaad een toegevoegde waarde biedt qua veiligheid en stelt daarom de cap verplicht per 1 januari 2023 voor voorbrengers tijdens de hengstenselectie.

Beleef het mee via KWPN.tv
De eerste bezichtiging is de hele dag gratis te volgen via de livestream op KWPN.nl en KWPN.tv. KWPN-leden kunnen het evenement ook op een later moment in zijn geheel terug kijken.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook, Gub, lauwie, manic, marianl, Myrthe1, Nezumichan, oma, Saleisha en 16 bezoekers