Sanne Voets genomineerd voor titel paralympisch sporter van het jaar

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13261
Geregistreerd: 20-04-16

Sanne Voets genomineerd voor titel paralympisch sporter van het jaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-12-22 18:21

KNHS
Sport

Afbeelding
Sanne Voets hier met Demantur Rs2 N.O.P.. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Paralympische dressuurtopper van TeamNL Sanne Voets is genomineerd voor de NOC*NSF titel Paralympisch Sporter van het Jaar 2022. De genomineerden voor deze prestigieuze sportprijs van het NOC*NSF zijn zojuist bekend gemaakt. De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala 2022. Dit is te volgen via een Live tv-uitzending op 21 december vanaf 20.30 uur.

Sanne Voets was dit jaar op het WK paradressuur in Herning met haar Demantur RS2 N.O.P. oppermachtig en won twee maal individueel goud in Grade IV en was lid van het goud winnende team. Op de eerder gepubliceerde longlist van sporters die in aanmerking kwamen voor een nominatie, stonden ook de para dressuurploeg, bondscoach van de paradressuur Joyce van Rooijen-Heuitink en de springploeg van TeamNl.

Onderstaand het Persbericht van NOC*NSF

Nominaties sportprijzen bekend NOS | NOC*NSF Sportgala 2022

NOC*NSF heeft vandaag de nominaties bekendgemaakt voor de verkiezing van Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische sporter en Coach van het jaar 2022. Op basis van de shortlist die NOC*NSF en de NOS eerder publiceerden, heeft de vakjury onder leiding van voorzitter Bas van de Goor voor iedere categorie drie kandidaten gekozen die vanwege hun prestaties in het afgelopen jaar kans maken op een eretitel.

De genomineerden zijn:

Sportman van het jaar 2022
Thomas Krol (langebaanschaatsen)
Harrie Lavreysen (baanwielrennen)
Max Verstappen (autosport)

Sportvrouw van het jaar 2022
Irene Schouten (langebaanschaatsen)
Suzanne Schulting (shorttrack)
Annemiek van Vleuten (wegwielrennen)

Sportploeg van het jaar 2022
Aflossingsploeg 3000m vrouwen (shorttrack)
Estafetteploeg 4 x 400m vrouwen (atletiek)
Team Jumbo-Visma mannen (wegwielrennen)

Paralympische sporter van het jaar 2022
Diede de Groot (rolstoeltennis)
Jetze Plat (para-wegwielrennen en para-triatlon)
Sanne Voets (para-dressuur)

Coach van het jaar 2022
Eelco Meenhorst (roeien)
Jeroen Otter (shorttrack)
Sarina Wiegman (voetbal)

De vakjury mag uitzonderlijke prestaties die na de verkiezingsperiode (maar uiterlijk 18 december) plaatsvinden, ook nog met een wildcard toevoegen aan de genomineerden.

Stem procedure
De daadwerkelijke stemming vindt digitaal plaats op maandag 19 en dinsdag 20 december. Topsporters kiezen in de sporterscategorieën, coaches brengen hun stem uit voor de allerbeste coach. De stemmen van de sporters en coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden (die in alle categorieën stemmen) bepalen de overige 50 procent.

Live tv-uitzending
De live tv-uitzending is een inhoudelijk journalistiek programma met een intieme sfeer waar volop ruimte is voor de bijzondere prestaties van de sporters en coaches in het afgelopen jaar. Tijdens de uitzending wordt het vorig jaar geïntroduceerd concept de ‘Jaap Eden Society’, waarin oud-winnaars de nieuwe winnaars eren, voortgezet en er wordt teruggeblikt op de mooiste sportmomenten van het afgelopen jaar. Ook is er aandacht voor de Young Talent Award en de Fanny Blankers-Koen carrière prijs, waarmee Nederlandse sportlegendes worden onderscheiden voor hun hele oeuvre. De uitzending wordt gepresenteerd door Dione de Graaff en Herman van der Zandt.

Het NOS | NOC*NSF Sportgala 2022 is woensdag 21 december vanaf 20.30 uur live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl. Via de social media-accounts van NOS Sport en TeamNL wordt hier ook aandacht aan besteed.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bonnielau, Daphara, DotBot, floorsxm, Sica en 12 bezoekers