Parcoursontwerpers Varela en Bodo aangesteld voor Parijs 2024

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Parcoursontwerpers Varela en Bodo aangesteld voor Parijs 2024

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-12-22 10:25

Equnews
Sport

Afbeelding
Santiago Varela. Foto: © FEI/Richard Juilliart


De parcoursen voor de spring- en eventingwedstrijden van de Olympische Spelen in Parijs 2024 zullen mede ontworpen worden door Santiago Varela Ullastres en Gregory Bodo. Dat besliste het FEI-bestuur begin deze week. De Spanjaard en de Fransman zijn al goed op elkaar afgesteld met hun eerste samenwerking daterende van 2014 op het WEG in Caen.

De 54-jarige Spanjaard is een van de meest geëerde officials in de paardensport, als 4* Technisch Afgevaardigde en parcoursbouwer. Nadat hij in 1993 promoveerde tot internationaal parcoursontwerper, ontwierp hij onder andere in 2011 het parcours van het Europees Kampioenschap in Madrid. Later, in de zomer van 2013, kreeg hij het statuut van Level 4 Course Designer.

Valera zijn meest gekende en geliefde werk is misschien wel het parcours van de Olympische Spelen in Tokio. Zijn ontwerp werd geprezen om de felle kleuren met voldoende oog voor de Japanse cultuur.

De 44-jarige Fransman is al meer dan 20 jaar actief in het bouwen van (internationale) parcoursen. Bij zijn eerste samenwerking met Valera was hij assistent-parcoursbouwer op de FEI World Equestrian Games van 2014 in Normandië. Maar hij droeg ook zijn steentje bij op het EK van Rotterdam en Riesenbeck alsook de Olympische Spelen in Tokio, opnieuw met Valera. Ook Bodo behaalde het statuut van Level 4 Technical Delegate and Course Designer, het hoogste wat een official kan krijgen. Daarmee is hij één van de twee Fransmannen met die titel op zak.

"Zoals altijd bij de Olympische Spelen, hebben we een grondig evaluatieproces doorlopen en twee personen geselecteerd die allebei een schat aan ervaring hebben en bekend staan om hun toewijding en onberispelijke werkethiek. De ontwerpen van Santiago Varela en Gregory Bodo zijn prachtig en combineren enorme expertise met een unieke lokale smaak. Het belangrijkste is dat ze het paard altijd centraal stellen in hun denkproces en parcoursen produceren die rekening houden met het welzijn van zowel onze paarden- als menselijke atleten", aldus Ingmar de Vos - FEI Voorzitter

"Santiago Varela en Gregory Bodo hebben al vaak samengewerkt en zullen een geweldig team vormen. Ik ben ervan overtuigd dat met hun kennis, creatieve geest en professionele houding de hippische gemeenschap, de toeschouwers en de fans over de hele wereld springparcoursen van de hoogste kwaliteit kunnen verwachten. Met de geplande ruiterevenementen in Versailles, met het historische kasteel als unieke achtergrond, worden de Parijse Olympische en Paralympische Spelen van 2024 echt uitzonderlijk."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Annefleur200, Casca, DotBot, manic, marschwood en 13 bezoekers