Sam Duckworth krijgt gevangenisstraf voor verwaarlozen paarden

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14220
Geregistreerd: 20-04-16

Sam Duckworth krijgt gevangenisstraf voor verwaarlozen paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-22 17:51

Eurodressage.com
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De Britse Grand Prix-ruiter Sam Duckworth is veroordeeld tot een gevangenisstraf, nadat hij eerder schuldig was bevonden aan het verwaarlozen van paarden. Dit gebeurde na een proces van elf dagen bij het Kidderminster Magistrates’ Court.

In de rechtbank werd duidelijk dat de beschuldigingen dateren van december 2020 tot en met januari 2021. In die periode werden de paarden door de RSPCA in beslag genomen. De uitspraak in deze zaak volgde op 6 december 2022.

Volgens Horse & Hound werd Duckworth veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 weken, met onmiddellijke ingang. Ook moet hij een bedrag betalen van 68.860 Britse ponden, dit zijn de proceskosten en de kosten voor de verzorging van de paarden nadat ze in beslag waren genomen. Hij kreeg ook een levenslang verbod op het houden van dieren, welke in de eerste vijf jaar niet ongedaan gemaakt kan worden.

Op UK Sport is te lezen dat de aanklagers vertelden dat Duckworth de adviezen van de RSPCA en dierenartsen, zowel zijn eigen als die van de RSPCA, in de wind sloeg: “wij vinden dat hij de adviezen over voeding en ontworming niet netjes heeft opgevolgd.” De verdediging van Sam Duckworth zei dat de coronamaatregelen de oorzaak waren dat hij niet vaak in de stallen kon zijn en dat hij wel degelijk gehoor gaf aan de verzoeken van de mensen op stal, bijvoorbeeld om voor voer te zorgen. Volgens de rechter was een gevangenisstraf hier de enige passende straf voor de 42-jarige ruiter uit Newmarket Road, Cambridgeshire.

Op 18 november postte British Dressage, de Britse dressuurfederatie, al een statement: “wij zijn op de hoogte van de zaak die door de RSPCA is aangespannen tegen Sam Duckworth inzake de verwaarlozing en het onnodig laten lijden van vijf jonge paarden, en houden deze nauwlettend in de gaten.” De federatie bevestigde ook dat de persoon in kwestie op dat moment geschorst was, hij was geen actief lid meer van British Dressage of elk ander lid van de British Equestrian. Beide organisaties hanteren een zero-tolerance beleid op het gebied van problemen met het paardenwelzijn.

Afbeelding

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Mer1980

Berichten: 18927
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Re: Sam Duckworth krijgt gevangenisstraf voor verwaarlozen paarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-22 16:58

Wauw hoe kun je als topsporten zo diep zinken en dan zeggen dat het door corona komt. Ik weet niet hoe de regels waren in Engeland, maar gewoon je dieren eten geven en voorzien van verzorging was hier in ieder geval gewoon toegestaan. En heel eerlijk ze nemen niet zomaar je dieren in beslag dan moeten ze er echt vreselijk bij staan....

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 7September, Ann, Besje, BLEXBot, Hennos, JoannevZ, journee, Mizora, pony33, sterregoud, Tinkermuts en 20 bezoekers