Emma, de lievelingspony van Queen Elisabeth, is 'Horse of a Lifetime'

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13762
Geregistreerd: 20-04-16

Emma, de lievelingspony van Queen Elisabeth, is 'Horse of a Lifetime'

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-12-22 16:19

Bokt Nieuwsredactie
Algemeen

Afbeelding
Een zwarte Fell Pony, dit is niet Emma uit dit artikel.
Foto: Denise_Storm/Bokt Wiki


Emma, de lievelingspony van de overleden Koningin Elisabeth, heeft de ‘Horse of a lifetime’-award gewonnen tijdens de Horse & Hound Awards. Het publiek stemde massaal op de zwarte Fell pony, die officieel Carltonlima Emma heet en gefokt werd in Yorkshire. Lizzie Briant, die met Emma deelnam aan shows, nam de prijs plus een zak wortelen in ontvangst. In haar toespraak zei ze: "iedereen in Royal Mews (de Koninklijke stallen van Groot-Brittannië - Red.) is dol op haar - er is geen pony in het land die meer geliefd is”.

De pony stond afgelopen september, tijdens de uitvaart van de Queen, in een inham tussen de bloemenzee langs de Long Walk. De begrafenisstoet reed hier voorbij tijdens de route naar Windsor Castle. Terry Pendry, de groom van de Queen, stond naast haar. Haar zadel was bedekt met haar zadelhoes van schapenvacht en de zijden hoofdoek die de Queen altijd droeg als ze ging rijden. Volgens Terry was Hare Majesteit dol op Emma. “De pony is comfortabel te rijden en staat stevig op haar benen. Na het rijden kreeg Emma altijd van een wortel uit een bruine papieren zak, daar genoot ze van." De koningin heeft in 15 jaar vele ritjes met Emma gemaakt door het Windsor Great Park. Afgelopen juli reed ze voor de laatste keer. Ze was toen 96 jaar oud. Ook na het overlijden van de koningin blijft Emma op de Royal Mews in Windsor. Buckingham Palace liet weten dat ze haar daar liefdevol blijven verzorgen.

Gebruikte bronnen:


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Berryz, Cowgirl en 13 bezoekers