Van Lierop en Boschman vertrekken bij RS2 Dressage

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26168
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Van Lierop en Boschman vertrekken bij RS2 Dressage

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-22 00:26

Eurodressage.com
Sport

Afbeelding
Seth Boschman en I Am Sam tijdens het NK dressuur '22.
Foto: Marlies Trap Fotografie


RS2 Dressage en hun stalruiters Robin van Lierop en Seth Boschman gaan uit elkaar. Van Lierop en Boschman hebben bijna tien jaar gereden voor RS2 Dressage, één van de meest welvarende sponsoren in de Nederlandse dressuurwereld.

Eigenaren Saskia en Jacques Lemmens vergaarden hun vermogen in de farmaceutische wereld, zij zullen RS2 Dressage voortzetten met Marieke van der Putten, hun derde amazone.

De opkomst van RS2 Dressage
Lemmens deed zijn eerste prominente aankopen in 2014, maar de naam RS2 Dressage werd pas in 2017 bekender, toen hun hengst Jameson de KWPN hengstenkeuring won. Datzelfde jaar kochten zij de veilingtopper Zum Glück tijdens de PSI-veiling voor € 850.000.

RS2 Dressage bouwde een over de top paardensportcentrum in het Nederlandse Groesbeek. Hier runden Robin van Lierop en Seth Boschman een trainingsstal.

Van Lierop bracht vier paarden uit voor RS2: Cupido, Finja, Zum Glück en Brigitte Bardot. Internationaal werd zij negende met Zum Glück tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden in 2019 en in datzelfde jaar wonnen zij ook de Bundeschampionate. Boschman kwam uit met de paarden Flora de Mariposa en I Am Sam.

Van der Putten versterkt het team
Van der Putten kwam in maart 2017 bij het team van RS2 Dressage. Lemmens kocht meteen twee Grand Prix-paarden voor haar, waaronder Zingaro Apple, die ze uitbracht op internationaal Grand Prix-niveau. Helaas duurde de carrière van de temperamentvolle ruin niet lang, hij overleed te jong. Zijn overlijden is nooit officieel bekend gemaakt. In 2018 kocht RS2 Dressage het paard Her Majesty TF in Florida. Deze merrie werd maar drie keer internationaal uitgebracht.

Van der Putten vergaarde vooral veel succes bij de jonge paarden met de dekhengst Jameson, het paradepaardje van RS2. Haar grote doorbraak op het hoogste niveau kwam dit jaar met de Totilas-zoon Tørveslettens Titanium, toen zij werd opgenomen in TeamNL voor de Wereldkampioenschappen dressuur in Herning.

Van Lierop en Boschman vertrekken
Al aan het eind van oktober hoorde Eurodressage de geruchten dat er in de staf van RS2 wat ging veranderen. Toen zij deze op 1 november wilden natrekken, wilde Van Lierop niet reageren.

Op 27 november bracht RS2 Dressage een persbericht naar buiten waarin het vertrek van Van Lierop en Boschman bekend wordt gemaakt.

“Afgelopen jaar zijn er gesprekken geweest over de toekomst en mogelijke volgende stappen,” zegt Lemmens. “Helaas zijn we niet tot een gezamenlijk akkoord gekomen. De verschillende inzichten hebben ertoe geleid tot de conclusie dat het beter is dat we uit elkaar gaan om onze eigen weg te volgen.”

In het persbericht maakten ook Van Lierop en Boschman een statement: “Sinds de dag van gisteren herinneren we ons het begin van iets ongelooflijk moois. We kunnen nu met grote trots terugkijken op de afgelopen 9,5 jaar. We zijn Saskia en Jacques Lemmens ontzettend dankbaar voor al deze mooie jaren, hun vriendschap en de ontelbare ervaringen. We hebben samen een mooie basis gelegd voor het beroemde RS2 Dressage Center.”

Over hun toekomst stellen Van Lierop en Boschman 'dat zij druk bezig zijn met het leggen van de basis voor het realiseren van hun nieuwe plannen'.

Afbeelding

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: chinnie, Ghazella, Lynnepinny, maava, midori, Syzygy en 58 bezoekers