Eerste bezichtiging KWPN is van start gegaan

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13741
Geregistreerd: 20-04-16

Eerste bezichtiging KWPN is van start gegaan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-22 19:01

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Het KWPN-logo. Foto: Marlies Trap Fotografie


Vandaag was het alweer zover: de start van de eerste bezichtiging. De eerste bezichtiging trapte vanochtend in Ermelo af met de dressuurhengsten. Komt u de hengsten ook aanmoedigen op het KWPN-centrum in Ermelo?

Tijdens de eerste bezichtiging komen kwaliteitsvolle, bijna driejarige hengsten samen op het KWPN-centrum, waar zij beoordeeld worden door de Hengstenkeuringscommissie, die bestaat uit drie personen die deskundig zijn op het gebied van sport en fokkerij. Vanuit hier worden de beste hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging, welke plaatsvindt tijdens de KWPN Stallion Show 2023 van 1 t/m 4 februari in Den Bosch. De dressuurhengsten openen van 29 november t/m 3 december 2022 de eerste bezichtiging. Van 6 t/m 9 december mogen de jonge springhengsten zich in de kooi tonen tijdens het vrijbewegen en het vrijspringen. Tot slot komen de Gelderse hengsten op 9 december aan start.

Aantal hengsten
In totaal zijn er 447 hengsten aangemeld voor de eerste bezichtiging, waarvan 177 springhengsten, 259 dressuurhengsten en elf Gelderse hengsten.

Hengsten aanmoedigen
Komt u de hengsten ook aanmoedigen in Ermelo? Publiek is zeker welkom!. Alle deelnemende paarden vindt u op de speciale overzichtspagina van de eerste bezichtiging. De startlijsten en live-uitslagen zijn hier te vinden. Kunt u er niet bij zijn? De eerste bezichtiging ook live te volgen via kwpn.tv.

Verbod op scheren van tastharen en oren
Bij paarden worden onder het mom van mooier, vaak de tastharen rond de mond en ogen van het paard geschoren. Mooi laten prevaleren boven doelmatigheid, los van het feit dat het schadelijk of onschadelijk is, is in het kader van welzijn niet gewenst. Het scheren van de tastharen van een paard leidt tot een verlies aan zintuigelijk vermogen en kan een paard bijgevolg hinderen. Daarom is ter bevordering van het paardenwelzijn met ingang van het keuringsseizoen 2022 een verbod op scheren van tastharen en oren ingevoerd. Voor de hengstenselectie geldt dat hengsten waarvan de tastharen rond mond en ogen geheel verwijderd zijn en/of waarvan de haren aan de binnenzijde van de oorschelp weggeschoren zijn, niet kunnen deelnemen aan de hengstenkeuringen en overige KWPN-evenementen en competities. 2022 was een overgangsjaar, maar met ingang van 1 januari 2023 worden de regels gehandhaafd en worden op deze wijze getoiletteerde paarden niƩt toegelaten tot de keuringsring.

Algemeen reglement

Voor alle informatie over de deelnemende hengsten en de groepenindeling, klik hier. De catalogus is dit jaar niet vooraf te bestellen in de KWPN Webshop, maar wel verkrijgbaar aan de balie in het KWPN-kantoor.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Earth

Berichten: 7626
Geregistreerd: 09-04-20
Woonplaats: 1,5 meter

Re: Eerste bezichtiging KWPN is van start gegaan

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-22 19:07


Earth het reisbureau.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: b000tje, Cowgirl, Facebook, Ginny135, Klis, Lau07, Letsdunit, manubres, MyWishMax, Rainer, Sewri, Traiectum, Typhoon, xxPaige en 26 bezoekers