Gouden WK-team paradressuur maakt kans op sportprijzen NOC*NSF

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13761
Geregistreerd: 20-04-16

Gouden WK-team paradressuur maakt kans op sportprijzen NOC*NSF

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-22 17:34

KNHS
Sport

Afbeelding
Sanne Voets en Demantur in Rio, 2016. Foto: FEI/Liz Gregg


De kanshebbers op de titel Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het Jaar zijn vandaag bekendgemaakt. In een shortlist staan de namen op een rij, waaruit een vakjury de nominaties gaat bepalen. Ook de paardensport is vertegenwoordigd met het gouden WK-paradressuurteam, het zilveren WK-springteam, wereldkampioen paradressuur Sanne Voets en bondscoach paradressuur Joyce van Rooijen-Heuitink.

Shortlist
NOC*NSF, NOS en Bas van de Goor, voorzitter van de vakjury, hebben voor elke categorie een shortlist opgesteld met sporters en coaches die het afgelopen jaar uitzonderlijk gepresteerd hebben en daardoor kans maken op een eretitel. Uit de shortlist kiest de vakjury de nominaties die op zondag 11 december bekend worden gemaakt.

Verkiezing
De daadwerkelijke stemming vindt digitaal plaats op maandag 19 en dinsdag 20 december. Topsporters kiezen in de sporterscategorieën, coaches brengen hun stem uit om de allerbeste coach uit hun midden te kiezen. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden bepalen de overige 50 procent.

Live tv-uitzending
Het NOS | NOC*NSF Sportgala is één van de mooie tradities voor de sportwereld. Tijdens een live tv-uitzending wordt er teruggeblikt op de mooiste sportmomenten van het afgelopen jaar en worden de beste sporters en coach geëerd. Dit jaar in een inhoudelijk programma - ter vervanging van het galaconcept - en toegankelijk voor een beperkte groep genodigden. De avond wordt gepresenteerd door Dione de Graaff en Herman van der Zandt.

In de live tv-uitzending van het NOS | NOC*NSF Sportgala is er ook aandacht voor de Young Talent Award en de Fanny Blankers-Koen arrièreprijs, waarmee Nederlandse sportlegendes worden onderscheiden voor hun hele oeuvre.

Het NOS | NOC*NSF Sportgala 2022 is woensdag 21 december vanaf 20:30 uur live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl en te volgen via de social media-accounts van NOS Sport en TeamNL.

Bekijk hier de volledige shortlist.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bagheera_206, fierefluiter, Googlebot, Rose94 en 18 bezoekers