Weerzien van fokker Sietse Hooisma met Germ B

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12953
Geregistreerd: 20-04-16

Weerzien van fokker Sietse Hooisma met Germ B

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-22 11:47

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


De K&PP-fokkersbokaal die de vierjarige Gouverneur fan ‘t Hertefean (Nane 492), stamboeknaam Germ B, begin oktober won ging hij samen met eigenaar Jildau Hart langs brengen bij fokker Sietse Hooisma die Germ voor het laatst zag toen hij vijf maanden oud was.

Fokkersprijs K&PP kampioenschap
De lijst van overwinningen van de nog jonge Gouverneur is inmiddels indrukwekkend. Zowel in het tuig als onder het zadel verzamelt de hengst titels. Bij het K&PP dressuurkampioenschap begin oktober wordt naast paard en ruiter ook aan de fokker gedacht. Zij mochten zich naast de door hun gefokte kampioen opstellen om vervolgens de prachtige bronzen fokkersbokaal in ontvangst te nemen. Gouverneur fan ’t Hertefean (stamboeknaam: Germ B) mocht zich met amazone Harmina Holwerda als kampioen bij de vierjarige hengsten opstellen. De fokker van Germ B, Sietse Hooisma, kon de bokaal in verband met persoonlijke omstandigheden niet zelf in ontvangst nemen, maar hij was totaal verrast toen Germ B de bokaal zelf bleek te komen brengen.

Emotioneel weerzien
Op negen april 2018 zag Germ B het levenslicht op de boerderij van Sietse Hooisma te Broek. De 76-jarige geëmotioneerde Sietse Hooisma weet even geen woorden uit te brengen bij het weerzien van zijn fokproduct Germ B op zijn erf. "Als veulen was het al een plaatje om te zien, en kon hij goed bewegen", zo vertelt Sietse Hooisma. "Zoals hij hier staat, zo kalm en braaf: zo zie ik ze het liefst’. Het is jammer dat ik zo’n goed paard heb gefokt en er nu zelf niks meer mee kan'. Onlangs overleed mijn vrouw Tine en gezien mijn leeftijd ben ik gestopt met fokken." Germ B werd als veulen via Henswoude verkocht aan de huidige eigenaren, Jildau Hart en Ronald van Veen. Hooisma mag dan minder mobiel zijn, hij probeert zoveel mogelijk alles nog te volgen via de Phryso en livestream.

Tuigtalent en karakter
Germ B, die door zijn nieuwe eigenaren werd omgedoopt tot Gouverneur, werd door Hooisma gefokt uit de Stermerrie Doutzen K.C (v. Rindert406) "Onze dierenarts Kiers had plek nodig voor zijn aangekochte 1e premie Stermerrie Trix fan de Slothoeve (Djurre 284 x Hearke 254). Ik bood hem aan dat Trix bij ons op stal kon staan." Hooisma vervolgt: "Trix beviel van een mooi merrieveulen, Doutzen K.C en vier jaar later heb ik Doutzen overgekocht."

Doutzen K.C werd in handen van Hooisma maar liefst vier achtereenvolgende jaren met de stamboekhengst Nane 492 gedekt, een van deze veulens kreeg de naam Germ B. "Ik ben een enorme Nane-fan vanwege zijn tuigtalent maar nog meer omwille zijn karakter", zo legt Hooisma uit. Dat Germ B deze genen heeft geërfd, is duidelijk; de hengst wist naast meerdere dressuurkampioenschappen ook tweemaal de selectiewedstrijd van de indoor tuigcompetitie op zijn naam te zetten. "Ik loop niet snel naast mijn schoenen, maar ik ben toch wel erg blij dat ik dit nog mee mag maken."


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


KimD

Berichten: 19802
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-22 11:56

Prachtig dier! Ook fantastisch dat de fokker nog zo betrokken is ondanks zijn leeftijd.


Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Border Collie / Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

senna21

Berichten: 11169
Geregistreerd: 17-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-22 21:08

Mooi verhaal en prachtig paard.
Meestal vind ik het jammer wanneer Friese paarden hun naam wordt veranderd/verengelst. Maar gezien een mogelijke internationale ambitie snap ik het in dit geval. :+ :D

Books, minds and umbrella's only work when they are open.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense en 8 bezoekers