Fokker Manfred von Allwörden beschuldigd van verwaarlozing paarden

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 25306
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Fokker Manfred von Allwörden beschuldigd van verwaarlozing paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-22 14:45

Bokt Nieuwsredactie
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De Duitse paardenfokker Manfred von Allwörden wordt beschuldigd van het verwaarlozen van paarden. Al in september 2021 zou het Openbaar Ministerie in Lübeck een onderzoek naar hem zijn gestart. Hij zou de wet op de dierenbescherming hebben overtreden, onder andere door zijn paarden niet goed te verzorgen. Het onderzoek richt zich op Manfred zelf, maar ook op twee medewerkers. Christian Braunwarth, perswoordvoerder van het parket van Lübeck, vertelde aan de Duitse krant BILD: "Het gaat om misstanden in verband met de paardenfokkerij van de verdachte. Er waren aanwijzingen dat de ontworming van de dieren werd verwaarloosd." Dit zou kunnen verklaren waarom sommige paarden sterk vermagerd zijn. Op diverse sociale media zijn foto’s te vinden waarop de paarden van Von Allwörden zouden staan.

Tobias Frohnert, woordvoerder van het veterinaire bureau voor het district Herzogtum-Lauenburg in Mölln, vertelde aan dezelfde krant dat dit jaar twee paarden zijn gestorven omdat ze te zwak waren. Andere dieren zouden ‘behandeld’ worden. Echter, het veterinair bureau stelde in oktober 2022 vast dat de ‘maatregelen die waren afgesproken, niet langer volledig genomen werden’. Als gevolg daarvan is de klacht, die bij het Openbaar Ministerie ligt, ‘uitgebreid met deze feiten’.

Manfred von Allwörden werd zelf ook gevraagd om een reactie. Hij zei: "Al mijn paarden zijn ontwormd en worden niet verwaarloosd. Op een weide in Groß Zecher stonden 20 paarden, drie daarvan verdroegen de ontworming helaas niet goed, zij krijgen nu extra voer."

Toch zijn deze dieren ingeslapen om ze uit hun lijden te verlossen.

Gerenommeerd Holsteiner-fokker
Binnen de Duitse paardenwereld is Manfred von Allwörden een grote man. Hij had binnen het Holsteiner verband meerdere goedgekeurde, premie- en kampioenshengsten. Zijn achtervoegsel ‘VA’ is veel gezien in de internationale springsport. Mathilda Karlsson, de ex-partner en tegenwoordig zakenpartner van Von Allwörden, deed met Chopin VA mee aan de Olympische Spelen in Tokio. Zij kwam uit voor haar geboorteland Sri Lanka.

In 2019 beleefde Von Allwörden een topjaar. Hij leverde op de hengstenkeuring de winnende hengst met de Cornet Obolensky-zoon Cahil en op de bijbehorende veiling werd zijn hengst Chinchero (v. Chopin-Clarimo) de veilingtopper, het paard dat het duurst werd verkocht. Manfred von Allwörden heeft de sportrechten van Cahil nog steeds in handen. De fokrechten van deze hengst zijn wel veiliggesteld voor het Holsteiner Verband.

Het Züchterforum heeft zich ook over de zaak gebogen. Zij hebben gesproken met Dr. Thomas Nissen, de voormalige directeur fokkerij van het Holsteiner Verband. Is hij tegenwoordig functionaris voor dierenwelzijn binnen het stamboek. Dr. Nissen was volgens dit forum bezorgd over de ontwikkelingen. Hij vertelde dat er vanuit het Holsteiner Verband reeds actief advies is gegeven aan de heer Von Allwörden en dat de paarden in zijn kudde gecontroleerd worden. De opdracht hiervoor is gegaan naar Norbert Boley, voormalig directeur van Holsteiner Hengsthaltung GmbH. Nissen voegt er nog wel aan toe dat er bij het Holsteiner Verband echter geen mogelijkheden zijn voor ‘directe en effectieve sancties’. Vanuit diergeneeskundig recht hebben zij hier de instrumenten niet voor.

Gebruikte bronnen:


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Hannanas
Berichten: 12986
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-22 17:36


Niet lullen maar poetsen.

Ragdollcat
Berichten: 14651
Geregistreerd: 03-08-08
Woonplaats: Daar waar ik woon

Re: Fokker Manfred von Allwörden beschuldigd van verwaarlozing paarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-22 18:24

Schandalig van deze fokker!

Nooit meer paarden onder zijn beheer en fokkerij!

pillow
Berichten: 7678
Geregistreerd: 23-09-11
Woonplaats: naast het drents friese wold

Re: Fokker Manfred von Allwörden beschuldigd van verwaarlozing paarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-22 20:52

Je zou zeggen dat het geld het probleem niet hoeft te zijn. Het is schandalig.

Faja V. Modim M. Franzi V. Vento x Max

BaileyMix

Berichten: 7918
Geregistreerd: 03-01-11
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-22 21:17

Die foto's :wow: Die zijn niet zomaar 'wormen-mager', ze zijn echt uitgemergeld. Hoe is dat mogelijk joh, bij zo'n fokker die blijkbaar toppers aflevert?

Nicky1963

Berichten: 1974
Geregistreerd: 26-03-13

Re: Fokker Manfred von Allwörden beschuldigd van verwaarlozing paarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-22 19:46

WTF! Verschrikkelijk dit! Zo mager zie je ze godzijdank niet vaak. Wormen? Mn reet, dit komt door hongerlijden!

ʇɟıɹɥɔsuǝʌoqǝʇsɹǝpuo

Absolem

Berichten: 2743
Geregistreerd: 27-11-12

Re: Fokker Manfred von Allwörden beschuldigd van verwaarlozing paarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-22 09:27

Alle barstes.... Die vent zouden ze moeten uithongeren in een cel. Gadverdamme...

Dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!

koend
Berichten: 1223
Geregistreerd: 10-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-22 13:01

Raar verhaal.
Topfokker waarvan een paar veulens lijken te verhongeren. Niet logisch, zo krijg je geen topproducten.
Anderzijds, als het stamboek zich er al een tijdje mee bemoeit, is het geen zaak van 2 zieke veulentjes, maar is het een echte zaak van verwaarlozing.

Ik ben nieuwsgierig naar het stuk informatie dat ontbreekt. Is de man ziek, falliet, depressief, of gewoon verregaande nonchalant?

In elk geval goed dat men probeert in te grijpen. Blijkbaar is de man niet (meer) geschikt om paarden te houden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Reneee en 7 bezoekers