Zo komt Sinterklaas wel in het zadel (en blijft hij zitten ook)

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13300
Geregistreerd: 20-04-16

Zo komt Sinterklaas wel in het zadel (en blijft hij zitten ook)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-22 17:33

Omroep GLD
Algemeen

Afbeelding
Sinterklaas, hier met de voorganger van Ozosnel: Amerigo.
Foto: R.F. (Roel) Jorna/Wikimedia Commons


ZUTPHEN - Alle ogen zijn op je gericht. Natuurlijk, je bent al op leeftijd en elk jaar lijkt de schimmel een centimeter of wat groter dan vorig jaar. Maar hoe voorkom je als hulpsinterklaas dat je niet het zadel komt, zoals vorige week in Elburg gebeurde? "Neem een trap."

Een filmpje van Ozosnel, het paard van Sinterklaas die in Elburg geen geduld had met zijn baas, krijgt rijkelijk commentaar op onze Facebookpagina. "Ik moest heel hard lachen en mijn dochter werd heel boos omdat ik Sinterklaas uitlachte", zegt Kim.
Annemarie heeft een tip: "Even oefenen is ook geen overbodige luxe. Een extra paard meenemen is wel een goed plan." Linda neemt het voor de goedheiligman op. "Hij wordt een dagje ouder."

Kleding van 5 kilo
Ook hulpsinterklaas in Warnsveld, André Scheltes, zag de beelden. Pijnlijk, constateert de secretaris van het Sint Nicolaas Genootschap. "En ook niet nodig. Het is heel simpel: neem een trap."
Heel veel intochten hebben een trap voor Sinterklaas, verklapt Scheltes. "Het is ook geen makkie, laten we eerlijk zijn. De kleding van Sinterklaas weegt ook heel wat, samen wel een kilo of 5 à 6. En dan op het paard klimmen..."

Wil je weten welke kledingstukken de goedheiligman zoal draagt? Dat lees je hier.

Behalve een trap heeft hij daarom nog een advies aan alle hulpsinterklazen. "Oefenen. Heel goed oefenen."

De haren van Ozosnel zijn gevoelig
De hulpsint vertelt dat een deel van de oplossing de haren van Ozosnel zijn. "Die gaan overeind staan als de mantel van Sinterklaas van de verkeerde stof is. Die mantel moet aan de binnenkant van zijde of plastic zijn. Ik heb het probleem van het bestijgen van Ozosnel trouwens niet. Ik neem de koets."

Het sintcomité in Velp heeft een zeer vindingrijke hulpsinterklaas in de persoon van Jan Huurman. Ook hij neemt een trap, maar dat is niet het enige. "Ik draag een ruimzittende broekrok. Want je hebt iets nodig om lekker te kunnen zitten. En ik zorg dat ik pieten heb die me helpen."
Die pieten zijn eigenlijk van levensbelang, meent collega-hulpsint Scheltes in Warnsveld. "Ze kennen Ozosnel door en door. En daar wordt de schimmel rustig van."

Op de website van Omroep GLD staat een filmpje van de intocht in Elburg, waar Sinterklaas moeite had om op Ozosnel te klimmen.

Gerelateerd artikel: [VN] Zien! Sinterklaas vindt het paard wel heel hoog dit jaar!

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amy495, BingBot, ComscoreBot, DotBot, Emese_Flower, Frummel01, Niwla, pillow, rocky_1995 en 19 bezoekers