Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super Finale GCT

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13978
Geregistreerd: 20-04-16

Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super Finale GCT

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-22 18:21

KNHS
Sport

Afbeelding
Harrie Smolders en Monaco N.O.P. Foto: Marlies Trap Fotografie


In een zinderende Super Finale van de Global Champions Tour zijn Harrie Smolders en Monaco N.O.P vijfde geworden. Wederom een topprestatie van het succesvolle duo. Over twee zware manches, waarin de tijd mede bepalend was, kwam het totaal op vier strafpunten. De Duitser Daniel Deusser won. Sanne Thijssen, die na haar overwinning in de GCT van Madrid tot de selecte groep van dertien starters behoorde, gaf in de tweede manche op.

De schitterende O2-arena in Praag was de locatie voor de finale van het Global Champions Tour-seizoen. In die Longines Super Grand Prix moest over twee zware ronden met hindernissen op een maximale hoogte van 1.65m gestreden worden om een prijzenpot van 1,25 miljoen euro.
Harrie Smolders reed met Monaco N.O.P. een weergaloze foutloze eerste omloop in de derde tijd. Het lukte slechts vijf van de dertien deelnemers om het parcours van Ulano Vezzani zonder strafpunten te rijden.

In de tweede ronde was de startvolgorde omgekeerd aan de uitlag van de eerste manche. Harrie startte als nummer 11, met alleen Daniel Deusser en Pieter Devos nog na hem. Wederom sprong Monaco N.O.P. fenomenaal, maar toch viel er een balk op een de hoge oxers. Daarmee eindigden ze tweede snelste vierfouter op de vijfde plaats.
Voorafgaand aan Harrie bleef de jonge Duitse Katrin Eckermann foutloos met Cala Mandia en ging met twee foutloze manches Smolders voorbij. Daniel Deusser slaagde daar ook in en was sneller dan Eckermann. Laatste starter, Pieter Devos, kreeg een fout met Mom’s Toppie de la Roque en was wel sneller dan Smolders. Met één tijdfout over de beide manches eindigde McLain Ward als nummer drie op het podium.

Sanne Thijssen en Con Quidam RB hadden niet hun gedroomde finale. In de tweede manche gaf Sanne al vroeg in de wedstrijd op. Ze eindigde daarmee als nummer dertien, maar wat heeft de Limburgse zich in de kijker gereden dit seizoen met onder meer de overwinning in de GCT van Madrid en teamgoud op het WK in Herning.

Klik hier voor de volledige uitslag

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bambolina, Cjuan, Daantjuh88, Freddydeshet, Grainey, higgins, ikkedus, Relserk, SANEX, SaraViavia, Sewri, Silenna en 70 bezoekers