Tekenfilm “The Boy, the Mole, the Fox and the Horse” met kerst op tv

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 25341
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Tekenfilm “The Boy, the Mole, the Fox and the Horse” met kerst op tv

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-22 14:38

Bokt Nieuwsredactie
Algemeen

Afbeelding
Het boek “The Boy, the Mole, the Fox and the Horse”
wordt bewerkt tot tekenfilm.
Foto: Wikipedia.org


Van het bekende boek “The Boy, the Mole, the Fox and the Horse wordt momenteel een korte animatiefilm gemaakt. Deze moet met kerst te zien zijn op BBC One, BBC IPlayer en Apple TV+.

In 2019 werd dit boek, van schrijver Charlie Mackesy, voor het eerst gepubliceerd. In maart 2020 verscheen ook Nederlandse versie met de titel “De jongen, de mol, de vos en het paard”. De teksten werden vertaald door Arthur Japin. Het boek vertelt het hartverwarmende en inspirerende verhaal van een jongen, een mol, een vos en paard. Tussen deze vier bloeit een onwaarschijnlijke vriendschap op als de dieren de jongen helpen in zijn zoektocht naar huis. Het boek wordt gekenmerkt door de handgeschreven tekst, gecombineerd met kenmerkende illustraties en vele wijsheden. In 2021 werd het boek bekroond met een platina boek voor de verkoop van minimaal 350.000 exemplaren.

Intussen wordt er al twee jaar hard gewerkt aan een korte tekenfilmversie van dit boek. Hiervoor wordt traditionele, handgetekende animatie gebruikt, om zo de magie van het boek in full-color op het kleine scherm te brengen. Charlie Mackesy voert zelf de regie, samen met Peter Baynton. Jon Croker helpt hen om alles aan te passen aan het oorspronkelijke boek. Voor de stemmen van de vier karakters zijn enkele grote namen aangetrokken. Zo zal Tom Hollander de mol spelen, Idris Elba OBE leent zijn stem aan de vos en Gabriel Byrne zal het paard voor zijn rekening nemen. De enige nieuwkomer in dit rijtje is Jude Coward Nicoll, hij zal de stem van de jongen inspreken. Componiste Isobel Waller-Bridge maakte de muziek voor deze korte film. Het BBC Concert Orchestra voerde deze uit, onder leiding van dirigent Geoff Alexander.

Op 22 november verschijnt er een hardcover boek met illustraties van Charlie Mackesy en het script van deze korte film. Dit is een speciale uitgave om de 100 illustratoren van film en hun harde werk van de afgelopen twee jaar te eren.

Op de Instagrampagina van schrijver Charlie Mackesy zijn al enkele voorproefjes van de film te zien, deze zijn nog zonder geluid erbij. Zo zijn er beelden te zien van het moment dat de jongen, de mol, de vos en het paard elkaar ontmoeten. Ook zie je de vier vrienden door een besneeuwd landschap rijden, hoe het paard de jongen voorzichtig uit het water haalt en weer op de sneeuw zet en de vos die de mol weet te redden tijdens het oversteken van een snelstromende rivier.

Recent vertelde Charlie Mackesy in een interview met de BBC over deze film: “Het maken van de film De jongen, de mol, de vos en het paard met mijn ongelooflijk getalenteerde en vriendelijke animatieteam is een magische reis geweest. Het is zo geweldig om te denken dat het verhaal deze kerst bij de mensen thuis te zien zal zijn - en ik hoop echt dat het helpt om troost, liefde en plezier te brengen.”

Charlotte Moore, BBC Chief Content Officer voegt daar nog aan toe: "Charlie Mackesy's hartverwarmende en inspirerende verhaal, tot leven gebracht door de prachtige animatie van NoneMore Productions en Bad Robot Productions, gaat over het belang van liefde, vriendelijkheid en vriendschap. Het past perfect bij Kerstmis op de BBC en herinnert ons allen aan wat echt belangrijk is in deze wereld."

De precieze datum en tijd waarop deze magische, korte animatiefilm op tv te zien is, is nog niet bekend.

Gebruikte bronnen:

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Urbanus

Berichten: 44922
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Re: Tekenfilm “The Boy, the Mole, the Fox and the Horse” met kerst op tv

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-22 14:40

1 van mijn favoriete boeken, ook om cadeau te geven.

quera. Voor altijd en langer


Me. An empath.

DieL_Zor

Berichten: 3874
Geregistreerd: 04-04-08
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-22 15:24

Kijk er nu al naar uit <3

A snowflake is one of nature's most fragile things but look what they can do when they stick together

xDenies

Berichten: 13479
Geregistreerd: 29-01-08

Re: Tekenfilm “The Boy, the Mole, the Fox and the Horse” met kerst op tv

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-22 18:08

Oooh dat wil ik zien! Prachtig boekje, en zo zo mooi!

S H I N E L I K E A S T A R
L U P A ⋆ ~ B O D H I ~ M E R A
HamsterScapingLittle Paws Pet Shop
voor al je producten voor HamsterScaping

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 36950
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-22 18:10

Oh die moet ik gaan opnemen, het boek is al zo mooi en waar en raak en fijn om te lezen. Hoe moet de film dan zijn met gesproken tekst <3

Maar mogen jullie een instagram filmpje hier ook tonen. Die doen bij mij niks want geen instagram hier -O-

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CharlesZ, Doedatje, DotBot, manic, Noesie, primera, VivianHesen en 8 bezoekers