Terugblik KNHS College Tour: de weg naar succes met Edwin Hoogenraat

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13329
Geregistreerd: 20-04-16

Terugblik KNHS College Tour: de weg naar succes met Edwin Hoogenraat

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-22 09:26

KNHS
Sport

Afbeelding
Edwin Hoogenraat. Foto: Nayomie


Afgelopen woensdag was het zover, de KNHS College Tour 'De weg naar succes' met bondscoach Edwin Hoogenraat vond plaats op het Nationaal Hippische centrum. Bondscoach Edwin Hoogenraat heeft prachtige resultaten met de jeugdruiters behaald deze zomer. Successen zijn fantastisch, maar welke hindernissen neem je naar dit succes. Hard trainen en veel aandacht besteden aan een functionele zit. Door een functionele zit krijg je meer controle en ga je beter paardrijden. Van al deze onderdelen is een goede basis het begin, dat was rode draad van deze College Tour.

In de ring verschenen jonge paarden, combinaties op M niveau en aan het eind van de avond ging Edwin aan het werk met enkele zeer succesvolle ruiters. Veel aandacht was er voor de verschillende opleidingsfases van het paard, wat is belangrijk voor jonge paarden, welke oefeningen zijn zeer geschikt en hoe werk je naar het succes. Al met al een leerzame avond waarin natuurlijk ook is terugblikt op de mooie successen van afgelopen zomer.

Voordat er wordt gesprongen moet er een bepaalde basis zijn waar vanuit je kan gaan werken. Hierbij ligt de focus op het ontspannen en aan de hulpen zijn van het paard. Door middel van grondbalken, cavaletti's en overgangen rijden werd deze basis getest. Een belangrijk onderdeel van deze basis volgens Edwin, was het rijden met rust en het opvangen met een zachte hand. Voor zowel ruiter als paard is het vertrouwen een groot onderdeel van de basis.

Ook als er iets mis gaat in het rijden van je parcours is deze basis en het vertrouwen tussen ruiter en paard van essentieel belang volgens Edwin.

Deze winter staan er nog meer interessante College Tours op het programma. Schrijf je nu in:

24 november 'Paardrijden met ruitergevoel' met Hester Bransen.
1 december 'Paard en gedrag' met Annemarie van der Toorn.
7 december 'De opleiding van het dressuurpaard' met Leunus van Lieren.

Als je paardrijdt, dan weet je dat je nooit bent uitgeleerd. Naast beter leren paardrijden kun je ook op andere vlakken verder ontwikkelen.

De KNHS College Tours gaan om 19.00 uur van start en duren tot ca. 22.00 uur op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Voor instructeurs direct een mogelijkheid om licentiepunten te verdienen.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Bytespider, DotBot, Kim1300, moonsparkle, Nieuwsredactie, Saaams, Serena_Milco en 19 bezoekers