Nul procent BTW bij verkoop paard, wanneer wel of niet?

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14190
Geregistreerd: 20-04-16

Nul procent BTW bij verkoop paard, wanneer wel of niet?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-22 20:56

Equnews.nl
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


De Omzetbelasting Kennisgroep Overheid, Vrijstellingen en Internationaal heeft bindend geadviseerd over het niet toepassen van het nultarief voor de omzetbelasting op de levering van een paard aan een buiten de Europese Unie gevestigde afnemer.

Staatssecretaris Van Rij van Financiƫn heeft dit standpunt in het kader van een WOO-verzoek gedeeltelijk openbaar gemaakt.

De ondernemer mag volgens de kennisgroep het nultarief niet toepassen op de levering van een paard aan een buiten de Europese Unie gevestigde afnemer in de geschetste feiten en omstandigheden: het paard is in de periode tussen de levering en de uitvoer gebruikt voor trainingen en deelname aan wedstrijden of toernooien. Dit gebruik verbreekt het vereiste verband tussen de levering en de uitvoer en staat als zodanig aan de toepassing van het nultarief in de weg.

De kennisgroep vindt dat de training van een paard er in veel gevallen toe leidt dat de staat van het paard ten tijde van de uitvoer is gewijzigd ten opzichte van de staat van het paard ten tijde van de levering. Dat is met name het geval wanneer de training erop ziet om het paard aan de nieuwe ruiter te laten wennen of wanneer het paard door een derde vaardige ruiter wordt getraind ter bevordering van de prestaties van het paard.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik dan hier.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aeva, Annash, ClaudeBot, DogWords, Em_, Facebook, GoogleAdsense, Googlebot, Just_Natural, lovelance, Mo_Noah, Nieuwsredactie, Princesj, pyrrhus en 7 bezoekers