Wijzigingen licentiereglement Officials 2023-2025

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Wijzigingen licentiereglement Officials 2023-2025

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-22 19:36

KNHS.nl
Sport

Afbeelding
Dressuurjuryleden moeten al vanaf 1 april 2021 ook af en toe toezicht houden op het
voorterrein. Foto: Marlies Trap Fotografie


Vanaf 1 januari 2023 gaat het door het KNHS Bestuur en Ledenraad goedgekeurde, vernieuwde Licentiereglement Officials in voor een periode van drie jaar. Het Licentiereglement is bedoeld om te borgen dat onze officials voldoende routine behouden in het uitoefenen van hun functie én zich voldoende bijscholen om qua kennis en ontwikkelingen in de sport up-to-date te blijven.

Looptijd Licentiereglement
De geldigheid van het licentiereglement is verruimd van twee naar drie jaar. Door deze verruiming hebben officials langer de tijd om aan de gestelde voorwaarden qua praktische inzet te voldoen. Het Licentiereglement gaat in op 1 januari 2023 en is geldig tot 31 december 2025.

Puntentelling praktijkinzet vereenvoudigd
Iedere praktijkinzet telt als 1 licentiepunt. Dit maakt het makkelijker om het overzicht te behouden op de licentiepunten.

Toezichthouder
Paardenwelzijn is een belangrijke pijler binnen de KNHS en het te ontwikkelen sportbeleid. Daarom vragen we sinds 1 april 2021 onze dressuurjuryleden om naast het jureren ook een paar keer per jaar toezicht te houden op het voorterrein. Dit met het oog op de preventieve werking van een toezichthouder op het voorterrein, borging gelijke omstandigheden en goede sfeer op een wedstrijd. Bij het springen is dit al jaren gebruikelijk. In dit Licentiereglement wordt nu de inzet als toezichthouder geformaliseerd.

Ponymeter
Voor ponymeters is de minimale praktijkinzet opgenomen om negen pony’s te meten tijdens de licentieperiode van drie jaar.

Officials ontvangen later deze week een mail met aanvullende informatie over deze wijzigingen.

Licentiereglement Hippische Officials 2023 - 2025

Bijlage Licentiereglement Hippische Officials 2023 - 2025

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Binau, CaptainJS, spookyskippy en 16 bezoekers

cron