Parijs 2024; teams van 3 terug, maar wel oud programma

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14177
Geregistreerd: 20-04-16

Parijs 2024; teams van 3 terug, maar wel oud programma

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-22 20:26

Equnews
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


In Kaapstad werden afgelopen weekend ook met het oog op de Olympische Spelen in Parijs belangrijke knopen doorgehakt. Zo werden de selectie wedstrijden beslist alsook het voorstel tot programma van het kampioenschap.

Op 13 november werden er enkele kwalificatie wedstrijden vastgelegd voor de aankomende Spelen in Parijs in 2024. Volgende kwalificaties werden vooropgesteld.

  • Group C (Centraal en Oost-Europa) : Praag: 27 - 30 Juli
  • Group G (Zuid-Oost Azië en Oceanië) : Valkenswaard 18 Juli
    Bij de kwalificaties werd ook goedkeuring gegeven om het FEI Aziatisch kampioenschap te verplaatsen naar 2023. Ook dit kampioenschap telt als kwalificatie.

Format voor de Spelen
Met grote meerderheid werd de format met drie combinaties per land bevestigd. Betreft het format is er wel een wijziging ten opzichte van de Spelen in Tokio. In Parijs zal het 'oude' programma toegepast worden. Eerst de kwalificatie voor de landenwedstrijd, nadien de finale van de landenwedstrijd en pas op het einde de individuele finale.

Volgende data zullen toegepast worden:

Donderdag 1 augustus 2024 de kwalificatie voor de landenwedstrijd, vrijdag 2 augustus 2024 de finale van de landenwedstrijd. In het weekend twee rustdagen en dan op maandag en dinsdag (5 en 6 augustus 2024) de individuele ontknoping.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ClaudeBot, Facebook, K_nolan, Lithya, M_aris, moralian en 9 bezoekers