Hengsten najaarsverrichtingsonderzoek opnieuw beoordeeld

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13761
Geregistreerd: 20-04-16

Hengsten najaarsverrichtingsonderzoek opnieuw beoordeeld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-22 19:14

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Eergister stond de laatste officiële tussenbeoordeling van de spring- en Gelderse hengsten op de agenda. De Hengstenkeuringscommissie heeft de hengsten van het najaarsverrichtingsonderzoek vanochtend voor de tweede keer beoordeeld in de Willem-Alexanderhal in Ermelo. Vijftien springhengsten en allebei de Gelderse hengsten mogen hun weg richting het eindexamen vervolgen.

De Gelderse hengsten Odeer (Atze uit Zeronica elite sport-dres PROK van Talos, fokker A.V. Noordman uit Zuidwolde) en Ojee-B (Ibsen B uit Jorien Tilde elite IBOP PROK van Rubus, fokker G.S.W. te Bokkel uit Eerbeek) vervolgen allebei hun weg naar het eindexamen van aanstaande zaterdag.

Springhengsten
De Hengstenkeuringscommissie springen heeft na afloop van de presentatie de bevindingen besproken met de eigenaren. De hengsten waren allemaal goed fit en goed te rijden. De Heartbreaker-zoon O’Macho VDP (uit Chardonnay VDP elite pref IBOP-spr PROK D-OC van Quidam de Revel, fokker A. van de Pol uit Bathmen) heeft in overleg met de geregistreerde het onderzoek verlaten. De andere vijftien hengsten vervolgen hun weg richting het eindexamen van volgende week maandag 21 november.

Messenger VF
Tijdens de KWPN-NA Keuring Tour dit jaar hebben Arie Hamoen en Bart Henstra meerdere nakomelingen van de 1.60m springende hengst Messenger VF (Monte Bellini uit Nec Plus Ultra de Leuze van Darco) beoordeeld. De hengst is bij het KWPN-NA gelicensed. Na overleg tussen de dochterorganisatie KWPN-NA en het KWPN heeft de in Europa gestalde hengst inmiddels zijn intrek genomen op het KWPN-centrum in Ermelo voor zijn stalgedrag- en karakteronderzoek. Ook deze hengst ontvangt maandag de uitslag.

Eindexamen
Gister werden de dressuurhengsten voor het laatst beoordeeld door de Hengstenkeuringscommissie. Vervolgens staat het eindexamen van de dressuur- en Gelderse hengsten aanstaande zaterdag 19 november op de agenda. Het examen van de Gelderse hengsten start om 09.00 uur en vervolgens worden de dressuurhengsten om 10.00 uur gepresenteerd. De springhengsten doen maandag 21 november eindexamen. Voor de Gelderse hengsten volgt na het succesvol afronden van het verrichtingsonderzoek tweemaal een ééndaags onderzoek in de discipline waarin de hengst geen aanlegtest heeft ondergaan.

Hengsten aanmoedigen
Tijdens het eindexamen is publiek van harte welkom om de hengsten te komen bewonderen en aanmoedigen. Kunt u er niet bij zijn? Het eindexamen is ook live te volgen via KWPN TV.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Risxx en 15 bezoekers