Update Worldwide Friesian Tour : Dankzij Sinterklaas over de helft

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13998
Geregistreerd: 20-04-16

Update Worldwide Friesian Tour : Dankzij Sinterklaas over de helft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-22 22:01

Phryso.com
Algemeen

Afbeelding
Ook de meters die jij en je Fries afleggen tijdens een keuring tellen mee.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


De Worldwide Friesian Tour heeft afgelopen weekend een nieuwe mijlpaal behaald door de 20.037,5 km af te tikken. Daarmee is de wereldwijde tour op de helft van haar beoogde aantal kilometers, namelijk 40.075; een rondje om de wereld.

Sinterklaas doet mee
Het was dankzij een Nederlandse inzending dat deze nieuwe mijlpaal is bereikt, namelijk niemand minder dan Sinterklaas heeft voor de beslissende kilometers gezorgd! De Noord-Hollandse showgroep ‘de Black Pearls’ werd gevraagd om met hun acht Friese paarden mee te rijden in de Sinterklaas intocht in Amsterdam en al deze roetveeg-pieten hebben hun kilometers ingediend.

Nog 60 dagen tot de HK
De Tour is ondertussen 240 dagen onderweg en nu dus over de helft. In eerste instantie zou de zaterdag van de KFPS Hengstenkeuring het eindpunt worden, maar deze finish is uitgesteld. De organisatie wil de Tour laten lopen tot de 40.075 km is behaald. Elke dag stromen er nieuwe kilometers binnen, veelal van trouwe deelnemers. De inzendingen komen inmiddels uit 18 verschillende landen, wat betekent dat de Tour met recht ‘worldwide’ genoemd mag worden.

Meedoen is simpel én leuk
Meedoen met de Tour is heel simpel. Volg de Facebookpagina van de Worldwide Friesian Tour 2022. Verzamel je paardenvrienden, rij- of menvereniging, wandelclub of wie je maar mee wil nemen en kies de afstand die jullie willen afleggen. De minimale afstand is 5km, er is geen maximale afstand maar houd rekening met wat je paard en jij aankunnen. Meet de rit met een app die afstanden bijhoudt en plaats deze samen met een leuke foto van jou en je paard en extra info over jullie op de Facebook pagina.

Klik hier voor de link naar de WWFT Facebook pagina.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie