Recensie: De Kroon en het Hart geschreven door Jana Hoch

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 100996
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Recensie: De Kroon en het Hart geschreven door Jana Hoch

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-22 17:39

* Bokt
Bokt Community

AfbeeldingVanuit verschillende Nederlandstalige uitgeverijen hebben wij de mogelijkheid gekregen om (informatieve) paardenboeken te lezen en te recenseren. Deze recensies zullen op Voorpagina Nieuws belicht worden zodat jullie kunnen kijken welke paardenboeken passen bij jullie interesses en tak van paardensport.

Namens Bokt mochten wij het boek De Kroon en het Hart recenseren.

Het boek is geschreven door Jana Hoch en vertaald uit het Duits door Ans van der Graaff. Het is een young adult boek. Dit is deel één van de trilogie.

Grace is een zestienjarig meisje uit Clapham dat na een heftige gebeurtenis even weg wil uit haar woonplaats en besluit een zomerstage te gaan doen op de koninklijke stoeterij in Engeland. Ze heeft weinig met paarden maar ze hoopt op deze manier de vervelende gebeurtenis te kunnen vergeten. Ze ontmoet daar Edward, een knappe paardentrainer. Hij denkt dat Grace een geheim met zich meedraagt en doet er alles aan om erachter te komen wat dat is. Daardoor liggen ze regelmatig met elkaar overhoop. En dan komt de prins ook nog op de stallen langs...

Het verhaal is geschreven voor jongvolwassenen en dat merk je aan de schrijfstijl en natuurlijk aan Grace, een zestienjarige puber. Het boek leest erg lekker weg en het is enorm goed vertaald. Ook de paardenliefhebber komt aan zijn trekken. Je leert de hoofdpersonages goed kennen maar helaas geldt dat niet voor de bijpersonages. Die blijven wat tweedimensionaal.

Het einde zit wel erg goed in elkaar, er gebeurt iets wat je als lezer echt niet ziet aankomen. En daardoor wil je erg graag het volgende deel lezen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geertema, Gwenvd, PeanutGuapa, Stybba en 17 bezoekers