Dinja van Liere zesde in wereldbekerwedstrijd Stuttgart

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13998
Geregistreerd: 20-04-16

Dinja van Liere zesde in wereldbekerwedstrijd Stuttgart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-22 20:19

KNHS
Sport

Afbeelding
Dinja van Liere en Hartsuijker, hier tijdens de halve finale van de Pavo Cup 2018.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Dinja van Liere en Emmelie Scholtens reden hun paarden Hartsuijker en Indian Rock naar nieuwe recordscores in de Kür op Muziek van de FEI Wereldbekerwedstrijd in Stuttgart. De scores van 80.225 en 80.125 procent waren slechts goed genoeg voor de zesde en zevende plaats. De Duitsers bleken in eigen huis oppermachtig op de eerste vijf plaatsen. Marieke van der Putten eindigde op plaats 11.

Het Duitse publiek leefde enorm mee met de combinaties in de grote Hans Marten Sleyer Halle. De drie amazones van TeamNL kregen ook veel support en waardering vanaf de tribunes.
Dinja van Liere reed de tienjarige vos Hartsuiijker in zijn eerste wereldbeker en in zijn tweede Grand Prix Kür naar 80.225%. Daarmee verbeterden ze hun vorige score met bijna drie procent. Het bleek goed voor plaats zes in de wedstrijd.

Indian Rock overtuigde op veel onderdelen in zijn Kür op Muziek, maar ook zijn gebrek aan ervaring speelde nog wat parten in de proef. Het publiek was heel enthousiast toen Emmelie Scholtens in een mooie vrije stap de ring verliet. De vele hoogtepunten leverden een score op van 80.125 in hun eerste indoorwedstrijd. Daarmee verbeterden Emmelie en Indian Rock hun hoogste Kür score met vier procent en die van het WK in Herning met zes procent. Er zit dus nog veel meer in bij de pas negenjarige KWPN-dekhengst.

Marieke van der Putten en Torvelettens Titanium RS2 eindigde in de wedstijd op plaats elf met een score van 77.690.
In de tussenstand van de wereldbeker dressuur staat Thamar Zweistra na drie van de elf wedstrijden op plaats 6. Emmelie Scholtens vinden we op plaats 10. De volgende wedstrijd is over veertien dagen in Madrid

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de tussenstand.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 996981, Bielsje, bora, Eliine, Ellebel123, ellepel, linoleum, Megane, ogidni, pyrrhus, Renkle, schumiegirl, siloux, Swift, Xhiske en 109 bezoekers