Nico B.V. eerste Sport-Elite predicaat in samengesteld mennen

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12923
Geregistreerd: 20-04-16

Nico B.V. eerste Sport-Elite predicaat in samengesteld mennen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-22 19:14

Phryso
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


De achttienjarige Nico B.V. (Folkert 353 x Oltman 317), gefokt door Bareld en Jenny Veenstra en in eigendom van Frederik Jans, heeft als eerste Fries paard het Sport-Elite predicaat weten te behalen in het samengesteld mennen.

Teamwork
Het predicaat wordt in deze discipline uitgereikt bij 10 winstpunten op internationale concoursen. Nico liep zijn laatste wedstrijd al in 2020 maar kon pas dit jaar zijn Sport-Elite titel in ontvangst nemen, daar de regel voor samengesteld mennen pas sinds 2022 van kracht is geworden. Het predicaat is een kroon op de carrière van de grote ruin en het resultaat van talent, teamwork en vertrouwen, waar de familie Veenstra ook nauw bij betrokken is. "We zijn altijd uitgegaan van plezier voor paard en menner’, vertelt Frederik Jans. ‘Het moet voor beiden leuk blijven, maar daarnaast kost het ook een heel team om een paard op zo’n niveau te houden."

Europees podium
De combinatie komt uit voor België en rijdt in de jaren voorafgaand aan COVID-19 op concoursen in Nederland, België, Frankrijk, Luxemberg en Duitsland. Frederik traint samen met Jenny Veenstra en haar man Mark van Vlasselaer, waarbij Jenny de dressuur voor haar rekening neemt en Mark de vaardigheid en marathon. "Het staat bij ons hoog in het vaandel dat we laten zien dat op internationaal niveau meedraaien op een mooie en diervriendelijke manier kan", aldus Jenny Veenstra.

Uithoudingsvermogen
Nico is ondertussen met pensioen en geniet van grazen in het weiland en buitenritten met de negenjarige dochter van Frederik. "Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar toen Nico jonger was, kon hij best scherp zijn op ander terrein", aldus Frederik. "Deze ‘go’ zorgt er ook voor dat Nico het tot het allerhoogste niveau schopte. We hebben op allerlei manieren gewerkt aan zijn conditie, maar wat hij van zichzelf al heeft aan uithoudingsvermogen is echt uniek voor een Fries", voegt Jenny toe.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Sunnda

Berichten: 7787
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-11-22 18:51

Ik hou ervan om verhalen te lezen waaruit de liefde voor de sport en het paard naast elkaar bestaan <3

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Ania en 4 bezoekers