IJzersterke Nane 492 kampioen der kampioenen bij Indoor Friesland

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13300
Geregistreerd: 20-04-16

IJzersterke Nane 492 kampioen der kampioenen bij Indoor Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-22 08:47

Phryso
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Dees_Daan/Bokt Wiki


Met het Kampioenschap stamboekhengsten voor de sjees én de Prijs der Besten heeft KFPS stamboekhengst Nane 492, met Sybren Minkema aan de leidsels, gezorgd voor een sensatie in het WTC in Leeuwarden op vrijdagavond 21 oktober. "Hij is niet alleen kampioen van Friesland, hij is kampioen van Nederland, van Europa, hij is wereldkampioen", zo klonk Bert de Ruiter vol enthousiasme uit de speakers. "Een geweldige presentatie", complimenteerde jury Ilse Niesing, die met Harry de Jong en Henk Prins de combinaties plaatste. "Hij heeft een perfecte stelling en houding, een mooi voorbeen en werd netjes gereden."

Trotse Sybren
De tienjarige hengst ging ijzersterk uit de startblokken, ondanks dat Sybren 1,5 jaar niet met hem gereden had. "Hij heeft wat kleine mankementen gehad, maar toen we hoorden dat Indoor Friesland eraan kwam zijn we ‘m toch weer gaan trainen." Met succes. Met veel front en houding, sterk en een fraai voorbeen kon Nane 492 de winst niet ontgaan. Met een brok in de keel nam Sybren Minkema de prijzen in ontvangst. "Ik ben zo trots op hem." Het was zo’n negentien jaar geleden dat Sybren bij Indoor Friesland tuigde, toen met Heinse 354. Nane 492 deed weer oude tijden herleven.

Sterke Siert 499, sjieke Waander 512
Het werd Nane 492 overigens niet gemakkelijk gemaakt. In de klasse met stamboekhengsten zorgde Siert 499 met Henk Hammers voor een verrassend sterk optreden, en ook Waander 512 met Merle Veurink ging sterk én sierlijk door de baan. Rommert 498, de kampioen van vorig jaar, presenteerde zich ook met power met zijn fokker/eigenaar Pieter Okkema op de bok. Het onverzettelijk fraaie voorbeen van Nane 492 was echter niet te kloppen, zo vond ook het enthousiaste publiek op de volle tribunes.

Prijs der Besten: Nane 492 en zijn twee zonen
Bij de Prijs der Besten – die de laatste keer in 2019 naar Tsjalle 454 ging – kreeg Nane 492 concurrentie van twee zonen: Dedmer fan ‘e Greidplaets met Age Okkema en Eebert DVN met Demi van Nispen. De beide jongelingen waren nog fris, maar het doorzettingsvermogen van Nane 492 was niet te kloppen. Elke pas was raak, zelfs de laatste.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aliedaa, Bytespider, colinneke, fantj3, Kimberly520, Loe_Loe, mino1, nonnekee, saltshaker23, Switch2016 en 23 bezoekers