Data hengstencompetities 2022/2023 bekend

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13762
Geregistreerd: 20-04-16

Data hengstencompetities 2022/2023 bekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-22 17:00

KWPN
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


De tijd van de hengstencompetities komt er weer aan. Ieder jaar opnieuw is de hengstencompetitie een unieke gelegenheid om de hengsten tussen leeftijdsgenoten in actie te zien. De data en locaties voor de competitiewedstrijden zijn inmiddels bekend. Op maandag 21 november trappen de dressuurhengsten af met de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie in Kronenberg.

Een dag later, dinsdag 22 november, staat de Blom Hengstencompetitie Springen op het programma, eveneens bij Equestrian Centre de Peelbergen. Beide hengstencompetities kennen drie wedstrijden verdeeld over het land en een finale. De finales van de competitie vinden plaats tijdens de KWPN Stallion Show 2023 in ’s-Hertogenbosch.

Data hengstencompetite 2022/2023

  • 21 november: Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur in Kronenberg
  • 22 november: Blom Hengstencompetitie Springen in Kronenberg
  • 21 december 2022: Blom Hengstencompetitie Springen in De Meern
  • 22 december 2022: Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur in Ermelo
  • 3 januari 2023: Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur & Blom Hengstencompetitie Springen in Exloo
  • 2 februari 2023: Finale Blom Hengstencompetitie Springen tijdens de KWPN Stallion Show 2023 in 's-Hertogenbosch
  • 4 februari 2023: Finale Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur tijdens de KWPN Stallion Show 2023 in ’s-Hertogenbosch

Bekijk alle evenementen in de agenda.

Verbod op scheren van tastharen en oren
Bij paarden wordt onder het mom van mooier, vaak de tastharen rond de mond en ogen van het paard geschoren. Mooi laten prevaleren boven doelmatigheid, los van het feit dat het schadelijk of onschadelijk is, is in het kader van welzijn niet gewenst. Het scheren van de tastharen van een paard leidt tot een verlies aan zintuigelijk vermogen en kan een paard bijgevolg hinderen. Daarom is ter bevordering van het paardenwelzijn met ingang van het keuringsseizoen 2022 een verbod op scheren van tastharen en oren ingevoerd. Voor de hengstenselectie geldt dat hengsten waarvan de tastharen rond mond en ogen geheel verwijderd zijn en/of waarvan de haren aan de binnenzijde van de oorschelp weggeschoren zijn, niet kunnen deelnemen aan de hengstenkeuringen en overige KWPN-evenementen en competities. 2022 was een overgangsjaar, maar met ingang van 1 januari 2023 worden de regels gehandhaafd en worden op deze wijze getoiletteerde paarden niét toegelaten tot de keuringsring.

Algemeen reglement

Meer informatie over de hengstencompetitie

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot en 7 bezoekers