Indoor Friesland na 14 jaar terug

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Indoor Friesland na 14 jaar terug

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-22 17:03

Omrop Fryslân
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Indoor Friesland


Na 14 jaar is Indoor Friesland weer terug in het WTC in Leeuwarden. Het paardensportevenement moet weer een jaarlijkse editie krijgen.
In 2008 stopte het paardensportevenement na het 40-jarige jubileum, vanwege de economische crisis. "Het was op dat moment gewoon financieel niet haalbaar om een evenement als dit te organiseren", zegt Gerard Tooten. Hij is bestuurslid en was tussen 2000 en 2007 ook al betrokken bij het evenement.

"Ik werd twee jaar terug gebeld door de directeur van het WTC, Peter Ourensma. Die wilde graag als WTC het Indoor Friesland terugkrijgen. Het is een internationaal evenement in het Noorden waar we er niet veel van hebben. Het was nog een flinke opgave om dat voor elkaar te krijgen", zegt het bestuurslid. "Wij zijn net voor de coronatijd om tafel gegaan met de ambities om in 2020 een concours te organiseren. Door corona moest dat nog even in de wachtkamer. Dankzij het WTC en sponsoren hebben we het nu voor elkaar gekregen."

Een van de Friese amazones die dit jaar meedoet, is Kim Jacobi uit Katlijk. Ze vindt het mooi dat een paardensportevenement op deze schaal weer terug is in Fryslân: "Het zet de dressuursport weer op de kaart in Noord-Nederland."

"Vroeger reed ik met mijn pony hier nog in de MZ-competitie. Indoor Friesland was echt het evenement waar je dan heen wilde. Het was voor iedereen toen een grote droom om in zo'n grote hal te rijden. Voor de sport is het een gemis geweest om niet meer zo'n doel te hebben. Dit was altijd iets extra's, in zo'n grote hal, zoveel publiek eromheen. Dus het is prachtig dat het weer terug is."
En die droom is nu uitgekomen. Jacobi reed in een deelnemersveld met wereldtoppers en wereldkampioenen. "Dat is natuurlijk fantastisch. Je ziet die ruiters normaliter alleen op televisie of in de bladen. Daar sta je nu tussen op de startlijst. Het heeft ook wel wat, dat je dit als gewone ruiter kunt bereiken. Je moet altijd blijven geloven in de dromen die je hebt. Materialen en geld speelt geen rol, want op deze manier kun je er ook komen."

Op de website van Omrop Fryslân is een filmpje te zien.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers