Nederlands seniorenteam tweede op EK Working Equitation

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14026
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlands seniorenteam tweede op EK Working Equitation

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-22 08:58

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Afgelopen 21-25 september 2022 werd in het Noord-Brabantse Eersel het Europese Kampioenschap Traditionele Working Equitation (TWE) voor Senioren en Young riders verreden. Nederland mocht als gastland de wedstrijd organiseren en deed zelf ook mee bij zowel de senioren als de Young Riders. Het team van de senioren leverde een bijzondere prestatie door als tweede te eindigen en nam het zilver mee naar huis.

Op de prachtige locatie van manege PCK Eersel streden 47 ruiters uit zes verschillende landen tegen elkaar om de Europese titels. De organisatie van het EK was in handen van Stans Peters namens TREC-club Nederland, een organisatie aangesloten bij KNHS. Op het programma stonden vier verschillende onderdelen: een dressuurproef, een obstakelparcours gereden op stijl (de stijltrail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het runderwerk (veedrijven). De organisatie en alle deelnemers kijken terug op een zeer geslaagd en succesvol evenement.

Zilver voor seniorenteam
Het Nederlandse seniorenteam bestond uit Mark Hoeffgen, Stan Hoeffgen, Vivian Hoeffgen en Veerle van Nieuwenburg. In alle vier de onderdelen wisten de oranje ruiters onder leiding van chef d’équipe Dagmare Wouters hoog te scoren en dat leverde een prachtige zilveren medaille op. Een geweldige prestatie want het gebeurt niet vaak dat Nederland op zo’n groot kampioenschap van Working Equitation een medaille in de wacht sleept. De beste individuele prestatie staat op naam van Veerle van de Nieuwenburg die met haar paard Zamiro als achtste wist te eindigen in de einduitslag tussen het internationale deelnemersveld. De dressuurproef was haar sterkste onderdeel want daar werd ze zelfs zeer knap tweede. Maar ook Stan Hoeffgen, Mark Hoeffgen, Vivian Hoeffgen reden sterk en netjes hun onderdelen uit en eindigde respectievelijk als tiende, elfde en zestiende.

Young Riders
Het Nederlandse Young Riders-team, bestaande uit Ellis Oldenboom, Floor Petersen en Lieke Spaans, eindigde op de vierde plaats. Met haar paard Agnita II-52 wist Lieke Spaans het beste te scoren voor Nederland en nam de elfde plaats in beslag in de einduitslag.

Klik hier voor een overzicht van de complete uitslagen.

Klik op de link van de KNHS bovenaan het artikel om foto's te bekijken van het Nederlands Team.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DeGelukkige4, Elegance_, ennaile, GabberGill, Laura82, LiannePuthzy, n_twinkel, Pellelilly, prii_boy, Puk, RianneH, Rivendell, xYaartje en 10 bezoekers