Mooie resultaten op twee regiofinales Harry's Horse zitcompetitie

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12945
Geregistreerd: 20-04-16

Mooie resultaten op twee regiofinales Harry's Horse zitcompetitie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-22 18:32

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Op zondag 9 oktober werden weer twee regiofinales verreden van de Harry’s Horse Zitcompetitie 2022. Bij Manege Thielen in Tilburg en Manege Zwolle in Zwolle was alles tot in de puntjes geregeld wat zorgde voor mooie resultaten van de deelnemers.

Zoals tijdens iedere wedstrijd van de Harry’s Horse Zitcompetitie werden de manegeruiters in vier categorieën door de juryleden beoordeeld op hun balans, houding, beenligging, handhouding en natuurlijk op een onafhankelijke zit. Alle onderdelen moeten ze correct laten zien op een aangewezen manegepaard waar ze nog niet eerder op hebben gereden. Dat kan best spannend zijn, maar de ruiters wisten hun zenuwen goed onder controle te houden en dat resulteerde in mooie scores. Met name op de regiofinale in Tilburg konden de juryleden hoge scores kwijt aan de deelnemende manegeruiters. De hoogste score van de dag kwam op naam van Resa van der Steen die meereed in categorie 3 en namens Manege De Prinsenbankhoeve een score van 130,75 mocht noteren. Maar ook in Zwolle zetten alle deelnemers hun beste beentje voor. Met een totaal van 123,50 was de hoogste dagscore voor Hyam Renkema van Manege Stal de Eik in categorie 3. De beste ruiters per categorie hebben een kwalificatie voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie op 20 november te pakken.

Bestzittend Ruitersportcentrum
Naast de individuele strijd wordt er iedere regiofinale ook gestreden om de titel Bestzittend Ruitersportcentrum. In Tilburg lag de uitslag zeer dicht bij elkaar maar het was uiteindelijk Manege de Arckelhoeve uit Poeldijk die met een puntentotaal van 981,25 bovenaan eindigde. In Zwolle ging Manege De Meiden van Haarman met de winst naar huis. Hun manegeruiters reden een totaalscore van 877,77 bij elkaar. Na afloop van de wedstrijd ontvingen alle winnende ruiters een welverdiende medaille met certificaat als bewijs van hun prestatie.

De volgende regiofinale wordt verreden op 23 oktober bij Manege Oostmoer in Stad a/h Haringvliet.
Klik hier voor meer informatie over de Harry’s Horse Zitcompetitie. De complete uitslagen van alle Regiofinales zijn hier ook terug te vinden.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: diemth, Friezenkind, Justme_Lisaa, kamsel, LiannePuthzy, maava, nathe, nps, SuusvL, Vinny12511, YvonneV en 15 bezoekers