KWPN-hengst Governor geruind

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26567
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

KWPN-hengst Governor geruind

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-22 14:47

Eurodressage.com
Algemeen
Ingezonden door Flevolander

Afbeelding
Adelinde Cornelissen en Governor in 2019. Foto: Focussed/www.focussed.nl/Flickr


De door het KWPN goedgekeurde dekhengst Governor, waarmee Adelinde Cornelissen in 2021 deel uitmaakte van het team voor de Europese kampioenschappen, is geruind.

Het nieuws kwam eerder deze week al naar buiten en eigenaar Ger Korbeld heeft het nu bevestigd. “Wat zal ik zeggen. De sport heeft nu prioriteit, daar hebben we nooit een geheim van gemaakt,” zegt hij.

Governor is een elfjarige KWPN-er. Hij komt uit de eerste jaargang van de hengst Totilas en werd geboren in 2011. Zijn moeder is Orleans, een Jazz x Ulft merrie. Hij werd gefokt door Jan Streppel, die in 2020 door het KWPN werd uitgeroepen tot fokker van het jaar.

Succesvol vanaf het begin
Al vanaf het begin van zijn carrière was Governor succesvol. In 2014 werd hij reservekampioen bij de KWPN-Hengstenkeuring, Glamourdale won dat jaar. In datzelfde jaar won hij ook het najaarsverrichtingsonderzoek van het KWPN. Hij scoorde daar 85,5 punten.

De hengst is eigendom van Ger Korbeld en wordt vanaf het begin getraind door Adelinde Cornelissen. De combinatie werd in 2016 vijfde bij de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. In 2017 en 2018 won hij hier tweemaal zilver, deze wedstrijden werden toen verreden in Ermelo.

Carrière in de Grand Prix
In 2021 maakte de combinatie zijn internationale Grand Prix-debuut tijdens het CDI in het Belgische Opglabbeek. Zij reden hier naar een score van 74.978%. In 2021 werden ze geselecteerd voor het Nederlandse team voor de Europese kampioenschappen dressuur in Hagen. Hier werden ze 18e in de Special, maar in de Kür werd de combinatie gediskwalificeerd vanwege bloed in de mond van Governor.

Cornelissen heeft Governor sindsdien niet meer internationaal gestart.

Als dekhengst kreeg hij tot nu toe veertien goedgekeurde zonen, bij diverse rassen. Eén daarvan is Kremlin MD, die kampioen werd op de KWPN-hengstenkeuring en daarna verkocht werd naar Andreas Helgstrand in Denemarken. Hier staat hij ter dekking, maar hij loopt niet in de sport. Andere goedgekeurde zonen van Governor die eruit springen, zijn Keano RS2 (Marieke van der Putten), Koning (Emmelie Scholtens), en Kayne (Adelinde Cornelissen). Governor was in zijn jonge jaren een zeer populaire dekhengst en hij heeft dan ook veel veulens voortgebracht. Zijn nakomelingen Gardenart (Csaba Szokola), Kind Pleasure (Femke de Laat), en Golden Romance de Malleret PS (Helen Langehanenberg) zijn erg succesvol in de sport.

Afbeelding

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


JessicaD88
Berichten: 903
Geregistreerd: 12-09-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-22 17:55

Zonde!

Ibbel

Berichten: 49229
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Re: KWPN-hengst Governor geruind

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-22 17:59

Waarom? Hij heeft al 14 goedgekeurde zonen, plus een heleboel goedgekeurde halfbroers/andere zonen van Totilas. Moederlijn is nou ook niet echt zeldzaam te noemen. Wat voegt-ie dan verder nog toe?

Ik vind het een logische beslissing, maakt het (sport-)management van 'm een stuk makkelijker.

En er zal vast nog wel eea ingevroren van 'm liggen.

VanHuisUit

Berichten: 6688
Geregistreerd: 06-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-22 18:59

Ik hoop dat Adelinde lekker weer gaat starten en prachtige proeven af gaat leggen.
En wat een zegen voor dit paard dat hij niet net als zijn vader tot vrijwel zijn dood wordt uitgebuit voor de dekdienst.

Vind jij ook dat diplomering in zorg en welzijn voor volwassen zij-instromers veel te ingewikkeld is? Onderteken dan mijn petitie: https://mbozijinstroom.petities.nl/

janderegelaa
vanaf nu met een R erachter

Berichten: 15933
Geregistreerd: 10-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-22 19:05

VanHuisUit schreef:
Ik hoop dat Adelinde lekker weer gaat starten en prachtige proeven af gaat leggen.
En wat een zegen voor dit paard dat hij niet net als zijn vader tot vrijwel zijn dood wordt uitgebuit voor de dekdienst.

Hij had 2022 twee veulens, 2021 twee veulens, 2020 42 veulens. Dus echt uitgebuit werd hij niet. Denk dat we nu ook wel gelijk de reden weten van het ruinen.

VanHuisUit

Berichten: 6688
Geregistreerd: 06-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-22 19:39

Dat zal zeker zo zijn :) maar ik bedoelde meer dat als hij hengst blijft, er altijd discussie zal zijn over wel of geen dekdienst. Dat hoeft nu niet meer en kan hij gewoon in de sport, 100%.

Vind jij ook dat diplomering in zorg en welzijn voor volwassen zij-instromers veel te ingewikkeld is? Onderteken dan mijn petitie: https://mbozijinstroom.petities.nl/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, eshz, Karintich, Love_Mirra, pjer en 9 bezoekers