WADA publiceert verboden lijst voor 2023

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13322
Geregistreerd: 20-04-16

WADA publiceert verboden lijst voor 2023

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-22 08:44

Equnews
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Het World Anti-Doping Agency (WADA) heeft hun bijgewerkte Verboden Lijst gepubliceerd, die op 1 januari 2023 van kracht wordt. Naast de volledige lijst worden op hun site een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen en enkele toelichtingen aangeboden.

De FEI raadt aan dat sporters die reguliere medicatie nemen hun medicatie opnieuw moeten controleren op de lijst van 2023. Als ze een medicijn nemen waarvan de status is veranderd (nu verboden), moeten ze waar nodig een vrijstelling voor therapeutisch gebruik aanvragen. Ondersteunend personeel voor atleten moet ervoor zorgen dat ze bekend zijn met de 2023-lijst en de wijzigingen ervan.

Atleten en ondersteunend personeel voor atleten moeten ervoor zorgen dat ze bekend zijn met de 2023-lijst en de wijzigingen ervan.

Ze moeten ook enkele belangrijke dingen in de gaten houden:

  • wanneer ze vrij verkrijgbare medicijnen kopen, moeten ze hun nationale antidopingagentschap raadplegen, of de apotheker vragen om te controleren of de medicatie niets bevat dat aangegeven is op de verboden lijst die momenteel van kracht is
  • sommige supplementen (dieet- en/of voedingssupplementen) kunnen niet-aangegeven ingredi├źnten bevatten, waaronder illegale stimulerende middelen, stero├»den en voorgeschreven medicijnen.

U kan de update van de FEI hier vinden.

Klik hier voor de Prohibited List FAQ.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 996981, BritHittepit, ComscoreBot, Esplen, Facebook, jugito, Liiesjjj, limagirl, Odysseus, Pierus, Renkle, roosjenat, sterregoud, VuurVleugels, Xayah en 22 bezoekers