Stichting Paard Verbindt trots op Verbinder Military Boekelo

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Stichting Paard Verbindt trots op Verbinder Military Boekelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-22 09:32

Military Boekelo
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Dit weekend is Stichting Paard Verbindt weer te zien in de opvallende groene jasjes, tijdens Military Boekelo. Military Boekelo heeft zich vanaf het begin verbonden aan de stichting als Verbinder en draagt daarmee belangeloos bij aan de mooie projecten van Stichting Paard Verbindt.

Stichting Paard Verbindt gelooft dat paarden kunnen bijdragen aan een betere mentale gezondheid voor kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld traumaverwerking, een re-integratie of leerstoornissen. Ook
bij een lichamelijke aandoening of beperking kunnen paarden van toegevoegde waar zijn door bijvoorbeeld de beweging van het paardenlichaam, maar ook door de balans en coördinatie die de omgang met paarden vraagt. De verbinding die ontstaat tussen het paard en de mens is heel bijzonder. Voor de Stichting staat ook het welzijn van het paard centraal. De stichting steunt programma’s en onderzoek naar de gezondheid en welzijn van het paard in relatie tot de samenwerking met de mens.

"Paarden hebben een positieve invloed op de mentale, emotionele en fysieke gezondheid van de mens", aldus bestuurslid en paardendierenarts Yteke Elte. “De paarden zijn onze partners, onze coaches, onze therapeuten, maar ze zijn ook afhankelijk van ons. Ze geven ons zoveel, dus we zijn het aan ze verplicht om te zorgen dat ze een leven hebben dat het waard is om te leven. En juist voor deze twee doelen haalt onze stichting geld op: projecten voor groepen mensen die op wat voor manier
dan ook een afstand hebben tot de maatschappij en baat hebben bij de omgang met paarden én voor onderzoek naar paardenwelzijn.”


Tijdens een evenement als Military Boekelo komt vertrouwensband tussen mens en paard zichtbaar tot uiting, maar is er ook zichtbaar aandacht voor het welzijn van deze viervoetige atleten, dat tot uiting komt in het enorme team van vrijwilligers, verzorgers, dierenartsen en toezichthouders die er alles aan doen om te zorgen dat de paarden niets e kort komen.

“Dankzij onze Verbinder Military Boekelo kunnen we net als vorig jaar geld ophalen om onze projecten te kunnen financieren”, vertelt coördinator van de stichting, Fenna Westerduin. “We hebben afgelopen jaar al kunnen bijdragen aan drie projecten, ondanks dat het onze eerste jaar was. Eén van de projecten is het Special Leaders project. Dit project leert mensen met een verstandelijke beperking allerlei competenties aan rondom het paard. De Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG) trekt dit project. Dit zijn mooie projecten en we hopen tijdens Military Boekelo dan ook weer veel donaties te ontvangen, zodat we samen nog meer mensen en paarden kunnen verbinden!”

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Art_Ificious, Esther, Eve_Nie, Fayyah19, mala26, plutolover en 14 bezoekers