Emma Olsson genomineerd voor FEI Best Groom Award

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13715
Geregistreerd: 20-04-16

Emma Olsson genomineerd voor FEI Best Groom Award

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-22 17:12

Hoefnet
Algemeen

Afbeelding
Boyd Exell. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Vandaag zijn de nominaties van de FEI Awards 2022 bekend gemaakt. Er staan twintig kandidaten op de lijst, verspreid over vijf categorieën. Emma Olsson vertegenwoordigt de mensport met haar nominatie voor de FEI Best Groom Award. Stemmen kan vanaf vandaag tot 16 oktober. Daarna worden de winnaars bekend gemaakt.

Emma Olsson (SWE) werkt vanaf 2015 voor Boyd Exell, nadat ze hem leerde kennen door haar aanwezigheid bij een van zijn clinics in het Zweedse Flyinge. Ze verhuisde naar de thuisbasis van Boyd in Nederland en maakt inmiddels al zeven jaar deel uit van zijn team, dat in de tussentijd drie individuele gouden medailles won op verschillende WK’s.

Emma heeft de afgelopen jaren een grote rol gespeeld in de groei en het succes van team Exell. Ze heeft een groot hart voor de sport en schroomt niet om buiten werktijden zelf de leidsels in handen te nemen. Sinds vorig seizoen neemt ze zelf deel aan internationale wedstrijden. Ze rijdt met een enkelspan paard en komt uit voor Zweden.

Scherp oog voor detail
Emma heeft een scherp oog voor detail en een fotografisch geheugen, dat van grote waarde is tijdens haar werk op stal en op wedstrijd. Naast het verzorgen van de paarden heeft Emma ook een belangrijke rol achterop de koets in alle drie de onderdelen.

Emma is verantwoordelijk voor de wedstrijdpaarden van Boyd. Dat zijn er ongeveer twintig. Daarnaast komen er regelmatig jonge paarden bij, die ze ook onder haar hoede neemt. De zorg voor zoveel verschillende paarden heeft natuurlijk zijn uitdagingen. Volgens degenen die haar nominatie voor de FEI Best Groom Award steunen, heeft Emma een band met alle paarden. Ze draagt zorg voor hun individuele behoeften, of dat vanuit een veterinair perspectief is of niet, ze heeft het allemaal onder controle.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, DotBot, Facebook, xoranlover en 9 bezoekers