Negenjarige KWPN-hengst Il Divo plotseling overleden

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13300
Geregistreerd: 20-04-16

Negenjarige KWPN-hengst Il Divo plotseling overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-22 21:00

KWPN
Algemeen
Ingezonden door Carone

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © FEI Photos


De KWPN-hengst Il Divo is 1 oktober plotseling en geheel onverwacht op negenjarige leeftijd overleden aan koliek, zo meldt André Hascher van Dressurleistungszentrum Walldorf, waar de hengst sinds vorig jaar verbleef.

André Hasscher meldde gisteravond op Facebook geëmotioneerd te zijn over het overlijden van Il Divo (Winningmood uit Aronia keur IBOP-dres van Oscar), die gefokt werd door Gert Willem van Norel. “Il Divo was een trouwe vriend, een zeer gevoelig paard met het beste karakter. Een nobel, koninklijk paard. We zullen deze koning blijven herinneren en hem heel erg missen.”

Lady Réveil-stam
De hengst combineert de internationaal in de Lichte Tour uitgebrachte hengst Winningmood met de Lady Réveil-stam. De Pretendenthoeve dankt haar naam aan deze stam, de hengst Pretendent gaat er direct op terug. De moeder van Il Divo, Aronia, is een dochter van de hengst Oscar. Il Divo’s grootmoeder Cironia, die een flinke scheut volbloed inbrengt dankzij haar vader Saros xx, heeft uitstekend gefokt. Zij bracht vijf nakomelingen van Cabochon die op Z- of ZZ-niveau in de sport zijn geklasseerd en daarnaast nog een ZZ-Licht-dressuurpaard van Havidoff. We kennen haar ook als grootmoeder Aston Martin NL (v. Uphill), die in de Zware Tour werd uitgebracht door Christa Larmoyeur.

Herkansing
De Winningmood-zoon stroomde in 2016 via de herkansing in bij het verrichtingsonderzoek. De hengst werd uiteindelijk met 81 punten goedgekeurd bij het KWPN. De hengst werd opgeleid door Jennifer Sekreve, die de hengst ook uitbracht in de hengstencompetitie. Vervolgens heef Diederik van Silfhout de hengst gereden en uitgebracht.

Dressurleistungszentrum Walldorf
Il Divo was sinds de winter van 2021 al in opleiding in bij Dressurleistungszentrum Walldorf. In juli dit jaar heeft Susanne Hellmann de hengst gekocht om hem in alle rust te kunnen blijven voorbereiden met het oog op de sport.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Absolem

Berichten: 2714
Geregistreerd: 27-11-12

Re: Negenjarige KWPN-hengst Il Divo plotseling overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-22 18:55

Kan iemand voor mij even bevestigen of het aan mij ligt of dat top sport paarden in Duitsland veel sneller sneuvelen dan hier? >;)

Dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!

pillow
Berichten: 7276
Geregistreerd: 23-09-11
Woonplaats: naast het drents friese wold

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-22 21:57

Absolem schreef:
Kan iemand voor mij even bevestigen of het aan mij ligt of dat top sport paarden in Duitsland veel sneller sneuvelen dan hier? >;)

Dat ligt aan jou.

Faja V. Modim M. Franzi V. Vento x Max

Elisa2

Berichten: 34489
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Negenjarige KWPN-hengst Il Divo plotseling overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-22 15:59

Er zijn er genoeg die gezond oud worden...dus nee die link heb ik niet gelegd. Koliek is gewoon een sluipmoordenaar..

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, criollo_yess, DotBot, Eelmo, eva1969, leanneXXnona, Manny, Paoergm718 en 18 bezoekers