Update WWFT: 200 dagen, 16000 kilometer, eerste voorbrengers bijdrage

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14184
Geregistreerd: 20-04-16

Update WWFT: 200 dagen, 16000 kilometer, eerste voorbrengers bijdrage

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-22 18:34

Phryso
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Met nog 100 dagen te gaan tot de KFPS Hengstenkeuring in Leeuwarden, staat de teller voor de Worldwide Friesian Tour ondertussen op 16.000 kilometer. Met meer dan 1900 bijdragen worden er wereldwijd vele kilometers afgelegd door enthousiaste participanten met hun Friese paarden.

HK als tussenstop
Het doel is om 40.075 kilometer bij elkaar te rijden, mennen, wandelen met je Friese paard én je Friese paardenvrienden: precies het aantal kilometers voor een rondje om de wereld. Vanuit zestien landen stromen de inzendingen gestaag binnen, maar er zijn nog veel kilometers te gaan tot het einddoel. De organisatie heeft daarom besloten om de KFPS Hengstenkeuring niet als eindstreep te zien, maar als tussenstop.

Internationale community
"We hebben veel trouwe deelnemers die wekelijks, en soms zelfs dagelijks, hun kilometers inzenden", vertelt mede-organisator Helen Hiltorn Bogren. "Hopelijk komen veel van hen samen in Leeuwarden, dat zou dan een mooie ‘tussenstop’ zijn op weg naar de 40.075 kilometer. We willen de tour door laten lopen tot we het rondje om de wereld hebben volbracht." De WWFT facebook pagina is een mooi internationaal netwerk geworden van Friese paardenliefhebbers wereldwijd, die vol enthousiasme hun afstanden en informatie over hun zwarte parels delen.

Ook voorbrengers doen mee
Deelnemers kunnen op elke mogelijke manier hun bijdrage leveren, mits hun Friese paard onderdeel is van de afgelegde afstand. Tot nu toe zijn er inzenders geweest in het zadel, op de bok, wandelend of fietsen naast hun paard. Ook de kilometers die je samen met je paard aan de hand loopt tellen mee, zo bedachten voorbrengers Jerry Hamming en Maarten Berkepies zich. Tijdens de fokdag in Zweden hebben de heren al hun rondjes in de keuringsbaan gemeten en opgeteld en kwamen op een totaal van 18,42 km. Daarmee hebben de heren een primeur van kilometers gemeten door middel van voorbrengen. Op de fokdag in Zweden waren ze natuurlijk helemaal aan het goede adres, want daar zit het hart van de organisatie van de WWFT 2022. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Wil je meer weten over de WWFT, of wil je ook deelnemen? Kijk dan op de Facebookpagina van de Worldwide Friesian Tour.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, SentiBot en 11 bezoekers