Alle paarden in Boekelo krijgen groen licht

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13261
Geregistreerd: 20-04-16

Alle paarden in Boekelo krijgen groen licht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-22 17:20

Military Boekelo
Sport

Afbeelding
Sanne de Jong met Enjoy. Foto: © Ashley Claus/Claus Close Up


Alle 75 paarden, die woensdag werden gepresenteerd tijdens de veterinaire inspectie voor de 51e editie van Military Boekelo-Enschede werden goedgekeurd om donderdag of vrijdag van start te gaan voor de dressuur.

Voor vijf deelnemers was dit nog even onzeker, omdat ze zich nog eerst moesten melden in de holding box. De Zweedse Sofia Sjoborg met Targa D, de Engelse Virginia Howe met CHF Archie, de Nieuw-Zeelandse Amanda Pottinger met Good Timing, de Italiaanse Daniele Bizzarro met Stormhill Riot en de Belg Maarten Boon met Gravin van Cantos ontvingen na een twee optreden alsnog het fiat van de keuringscommissie, onder leiding van veterinair Jan Kraai.

Thierry van Reine is donderdag om 10:00 uur de eerste ruiter in het sterke internationale veld, die voor de dressuur in actie komt. Voor zijn negentienjarige bruine ruin ASCI Harry Belafonte (v. Heraldik XX x Zamiro) wordt ‘Boekelo’ de laatste uit zijn carrière.

Welverdiend pensioen
De ruin gaat in Boekelo voor de tweede maal van start onder het zadel bij Thierry van Reine, na daarvoor al tweemaal onder Alice Naber Lozeman te hebben deelgenomen. Van Reine: “Harry is net als vorig jaar nog topfit. Toch hebben we besloten om hem na Boekelo, nadat hij in dertien jaar in totaal aan 69 wedstrijden heeft meegedaan, van zijn welverdiende pensioen te laten genieten.”

Onder Alice Naber nam Harry Belafonte deel aan het WK 2018 in Tryon en aan het EK 2017 in het Poolse Strzegom. Vorig jaar eindigde Thierry van Reine als derde in de strijd om het Nederlands kampioenschap in Boekelo. “Ik hoop dat ik dit fantastische eventingpaard afscheid van de sport kan laten nemen met een nog iets betere klassering in het NK”, aldus van Reine. “En daar heb ik alle vertrouwen in.”

Nederlandse equipe
Thierry van Reine maakt met zijn afscheid nemende topper deel uit van de Nederlandse equipe. De andere drie zijn om 11:25 uur Sanne de Jong met de achtjarige bruine merrie Jersey MBF NOP (v. Fibonacci x Wietvot), om 14:00 uur Janneke Boonzaaijer met de twaalfjarige schimmelruin Bouncer (v. Killinick Bouncer x Gothland XX) en om 15:25 uur regerend nationaal kampioen Tim Lips met de vijftienjarige ruin Wicro Quibus (v. Quasimodo Z x Rupie Star).

Finale Nations Cup
Behalve de individuele zege staan er in Boekelo nog drie overwinningen op het spel. Dat zijn die in het Nederlands individueel kampioenschap en de landenwedstrijd en de eindzege in de strijd om de door Zweden verdedigde FEI Eventing Nations Cup, waarvoor in Boekelo de laatste wedstrijd van dit jaar wordt verreden.

Voor deze competitie werd eerder dit jaar gereden in Pratoni del Vivaro, Houghton Hall, Strzegom, Avenches, Le Pin au Aras, Arville en Bromont.

Duitsland aan leiding
Na deze zeven wedstrijden gaat Duitsland aan de leiding met 380 punten, gevolgd door de Italianen met 360 punten. Zweden staat momenteel derde met 330 punten. Nederland neemt in het tussenklassement de twaalfde plek in met een totaal van 90 punten. Opvallend is dat Duitsland en Zweden aan vijf wedstrijden in de serie deelnam. Italië was als enige land bij alle zes ontmoetingen van de partij. Nederland startte slechts één keer. Het werd tweede in het Poolse Strzegom. Duitsland, Italië en Zweden zijn met een team naar Boekelo afgereisd, waardoor de strijd om de eindzege in deze competitie nog geheel open is.

In Boekelo gaan donderdag de ruiters van tien nationale teams van start. De individueel deelnemende combinaties komen vrijdag vanaf 10:00 uur aan de beurt. Daarbij zijn ook de kersverse wereldkampioene Yasmin Ingham en Zara Tindall-Phillips, de kleindochter van de onlangs overleden Engelse vorstin Koningin Elizabeth.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, Mevr_Meeuw, Traiectum en 7 bezoekers