‘Boekelo’ moet eerste steen leggen richting Olympische Spelen 2028

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14199
Geregistreerd: 20-04-16

‘Boekelo’ moet eerste steen leggen richting Olympische Spelen 2028

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-22 18:57

Military Boekelo
Sport

Afbeelding
Sanne de Jong met Enjoy. Foto: Libby Law Photography


BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil de organisatie van Military Boekelo-Enschede bereiken met het organiseren van deze bijeenkomst waarvoor een gemêleerde groep stakeholders van de eventingsport is uitgenodigd.

Voorzitter Robert Zandstra legt uit: “Het is best verwonderlijk dat in een tak van sport, waarin Nederland al vele jaren mondiaal gezien een zeer bescheiden rol speelt, wij een internationale topwedstrijd kennen als de Military Boekelo-Enschede. Niet alleen komen al decennia lang internationale topcombinaties naar Twente, op zaterdag wordt het coulisselandschap rond Boekelo ook overstroomd door tienduizenden bezoekers.”

Parel aan de kroon
Hij vervolgt: “Dat houdt voor mij in dat deze parel aan de kroon van de hippische sport ook voor Nederlandse combinaties veel meer potentie heeft dan uit resultaten op internationale kampioenschappen blijkt. Er ligt een handschoen en die wij met deze bijeenkomst gaan oppakken.”

Om die reden wordt in samenwerking met sponsor Shane Eshuis de meeting op 7 oktober gehouden. “Wij hebben daarvoor een grote groep mensen uitgenodigd, die direct dan wel indirect bij de eventingsport is betrokken. Ik zie dat vanuit de KNHS activiteiten worden ondernomen. Daarnaast zijn er particuliere initiatieven en ook commerciële teams onderkennen deze ontwikkeling. De samenhang lijkt echter te ontbreken. Nodig zijn een breed gedragen visie, een plan van aanpak alsmede funding. Maar deze zijn momenteel onvoldoende geborgd om aan een solide toekomst voor eventing en evenementen te kunnen bouwen.”

Robert Zandstra stelt zich voor vanuit diverse invalshoeken met de aanwezigen de huidige positieve acties te benoemen en tegelijk nieuwe kansen te creëren. “Samen het gesprek aangaan met als doel enerzijds een gezamenlijk visie neer te leggen, maar ook voor een steviger fundament onder wedstrijden te zorgen. Ook dat is noodzakelijk, want dit jaar werden we zeer nadrukkelijk geconfronteerd met wedstrijden die om diverse redenen geen doorgang konden vinden. Daardoor kregen talentvolle combinaties te weinig kansen om zich door te ontwikkelen.”

Kartrekkers en bedrijfsleven
“We zijn er van overtuigd dat wij op deze bijeenkomst niet alleen kartrekkers vinden, maar zullen ook het op deze bijeenkomst aanwezige bedrijfsleven mee krijgen in onze plannen en gedachten. Het ultieme doel van deze bijeenkomst is het leggen van een eerste steen onder een degelijke structuur voor de eventingsport richting de Olympische Spelen van 2028”, besluit Zandstra.

Het rondetafelgesprek vindt plaats op 7 oktober om 16.00 uur in de bestuurslounge van het CCI Boekelo op het hoofdterrein.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, Danielle_h, Googlebot, Jet, megaspan, ReadTheRulez, rocky_1995, soesie, Sorriso, VuurVleugels, watnou1, xdesix en 10 bezoekers