Jarmila Lakerman zevende op WK Jonge Endurancepaarden

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13978
Geregistreerd: 20-04-16

Jarmila Lakerman zevende op WK Jonge Endurancepaarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-10-22 18:19

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Afgelopen weekend werden in het Spaanse Vic gelijktijdig twee grote Endurance kampioenschappen verreden. Zowel op het EK voor Young Riders en Junioren, als het WK Jonge Endurancepaarden was Nederland vertegenwoordigd. Het beste resultaat kwam op naam van bondscoach Jarmila Lakerman die zelf deelnam aan het WK voor Jonge Endurancepaarden. Met de achtjarige Zain du Florival eindigde Jarmila op een zeer knappe zevende plaats.

EK Young Riders & Junioren
De negentienjarige Young Rider Marie-Marie Letort was de enige Nederlandse deelnemer aan het EK endurance voor Junioren en Young Riders. Ze reed op het EK haar tienjarige topper Commodore de Crouz. Het kampioenschap werd verreden over een afstand van 120 kilometer. Het was een geweldige ervaring voor Marie-Marie om deel te nemen aan het EK, maar helaas kon de in Frankrijk woonachtige Nederlandse endurance-amazone het zware parcours net niet uitrijden en werd ze na de laatste controle uit de wedstrijd gehaald. Bondscoach Jarmila Lakerman vertelt daarover: “De controles van de paarden waren zeer streng, wat natuurlijk ook goed is bij zo’n zwaar parcours. Al bij enige tekenen van vermoeidheid mochten de paarden niet meer verder in de laatste ronde. Bij de controle na de wedstrijd was met haar paard Commodore de Crouz gelukkig alles goed. Hij mocht lekker eten en drinken in zijn eigen stal en stond de volgende ochtend er weer goed bij.”

WK Jonge Endurancepaarden
Naast het coachen en begeleiden van haar pupil Marie-Marie Letort nam Jarmila zelf ook deel aan het WK voor Jonge Endurancepaarden met haar paard Zain du Florival. Tussen het sterke deelnemersveld eindigde de combinatie op een mooie zevende plaats. Jarmila kijkt zeer tevreden terug op haar prestatie: “Zain was fantastisch van begin tot het eind. Hij was goed gefocust en met mij in contact vanaf de warming-up. Daarin heeft hij dit seizoen echt een groei laten zien. Op het technische parcours heeft hij zich heel sterk laten zien. Tot het eind kon hij zonder problemen meedoen in de kop van groep. Met zijn oortjes naar voren bleef hij de gehele wedstrijd gecontroleerd doorlopen. In de laatste ronde van de wedstrijd reden we met een groep van zes richting de finish en was de top tien heel dichtbij. Ik voelde dat Zain een duidelijk plan had en dus heb ik hem in de eindsprint de vrijheid gegeven om ervoor te gaan”, en dat resulteerde uiteindelijk in de prachtige zevende plaats voor de combinatie.

Kijk hier voor de volledige uitslag op de website. van het kampioenschap.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: koend, Mars, petraaken, Pluksjaanvu, Shalimar, weslyjune en 74 bezoekers