Springruiters TeamNL naar finaleronde in Barcelona

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14321
Geregistreerd: 20-04-16

Springruiters TeamNL naar finaleronde in Barcelona

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-10-22 10:09

KNHS
Sport

Afbeelding
Harrie Smolders en Monaco N.O.P., hier tijdens CHIO 2022. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


De springruiters van TeamNL hebben zich in de eerste ronde van de FEI Longines Nations Cup finale in Barcelona geplaatst voor de finale aanstaande zondag. Dan verdedigen de springruiters onder leiding van bondscoach Jos Lansink hun titel van vorig jaar. Harrie Smolders en zijn toppaard Monaco N.O.P. leverden het beste resultaat voor Nederland, foutloos in een bijzonder snelle tijd.

Het was al spannend in de eerste finaleronde van de FEI Longines Nations Cup in Barcelona. Veertien landen streden om een plek in de finale van aanstaande zondagmiddag, waarin de top 7 van vanmiddag aan start komt. TeamNL, onder leiding van bondscoach Jos Lansink, plaatste zich met een totaal van 8 strafpunten en de gedeelde vijfde plaats voor de finale.

Het was wederom Harrie Smolders, die TeamNL in de race hield. Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P., de bronzen combinatie van het WK vorige maand, openden sterk voor het team met een goede ronde. Helaas liepen ze tegen een fout aan. Jur Vrieling en de sterk springende schimmel Long John Silver 3 hadden net als Van der Vleuten een meetellend resultaat van 4 strafpunten. Johnny Pals en Zarkava Hero Z stelden teleur met24 strafpunten, wat het streepresultaat was.

De druk lag op de schouders van laatste starter, Smolders, die de opdracht meekreeg om onder de 75 seconden te rijden. Dat lukte met hem zijn crack Monaco, die over de finish kwam in een tijd van 74.89 seconden. Nog belangrijker was dat ze foutloos bleven en daarmee TeamNL verzekerden van een plaats in de finale zondagmiddag.

In de finale starten de landen weer met een schone lei en wordt de wedstrijd verreden over een ronde met eventueel een barrage. Nederland is titelverdediger na de spectaculaire zege vorig jaar op de Real Club de Polo, nabij Camp Nou.

De springruiters kunnen zondag voor een unieke prestatie zorgen als ze wederom winnen. Nog nooit eerder won een land de FEI Nations Cup finale twee jaar op rij. Nederland is het enige land dat de finale al drie keer wist te winnen (2014, 2017 en 2021). Ongeacht het resultaat aanstaande zondag, is zeker dat de springruiters vorige maand op het WK in Herning teamzilver wonnen en daarmee een olympisch ticket voor Parijs veilig hebben gesteld.

Uitslag eerste ronde FEI Longines Nations Cup finale, 1.60m
1. Frankrijk, 0 str pnt
2. Ierland, 4 str pnt
3. Spanje, 5 str pnt
3. Belgie, 5 str pnt
5. Nederland, 8 str pnt
  • Maikel van der Vleuten (Someren), Beauville Z N.O.P. (v.Bustique), 4
  • Johnny Pals (As,B), Zarkava Hero Z (v.Zandor Z), (24)
  • Jur Vrieling (Holwierde), Long John Silver 3 (v.Lasino), 4
  • Harrie Smolders (Lage Mierde), Monaco N.O.P. (v.Cassini II), 0


Klik hier voor de volledige uitslag.

Programma FEI Longines Nations Cup finale Barcelona
  • Zaterdag 1 oktober 21.00 uur Challenge Cup Nations Cup finale
  • Zondag 2 oktober 15.00 uur Finale Nations Cup finale

Klik hier voor de website van CSIO Barcelona, FEI Longines Nations Cup finale.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ApplePapple, ardanwan, Arlette1991, Clairtje_Sun, DWitzel, Fientj, Ine23, Jurre23, m0niekkkie en 19 bezoekers