Showdirecteur Frank Kemperman neemt na 29 jaar afscheid van CHIO Aken

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13983
Geregistreerd: 20-04-16

Showdirecteur Frank Kemperman neemt na 29 jaar afscheid van CHIO Aken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-09-22 16:36

Equnews.nl
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: S. Feenstra


Na 29 jaar zegt de meest bekende Nederlander uit Aachen vaarwel. Vandaag is de laatste werkdag van Frank Kemperman als voorzitter van de Aachen-Laurensberger Renvereniging én showdirecteur van CHIO Aachen.

Frank Kemperman startte zijn carrière als één van de grooms van de elegante hengsten in de stallen van Aachen. Al van kinds af aan had hij een passie voor paarden tot ongenoegen van zijn ouders want zijn vader had hem liever op een voetbalveld zien staan. Desalniettemin hield jonge Frank voet bij stuk en volgde verder zijn eigen pad. Later was hij aan het werk in de persruimtes van hippische sportevenementen, was hij manager van een voetbalclub en vervulde hij een leidinggevende functie als mede-organisator van de Olympische Spelen. Hij is zijn carrière dus van nul gestart en beschikt nu over een zeer uitgebreide kennis. Maar niet enkel op vlak van sport blinkt Kemperman uit, technisch is hij ook goed onderbouwd.

Met zijn vele internationale contacten zou je Kemperman niet toegeven dat hij uit een klein dorp nabij Nimwegen komt. Maar het fijnst aan hem is dat hij het leven en bovenal zichzelf niet te serieus neemt. Onlangs werd hem nog gevraagd wat het belangrijkste agendapunt is om nog te leren en daarop gaf hij een antwoord zoals enkel hij die kan geven: "Wel, het zijn Duitsers - Dus ze kunnen verre van niet zo goed met de fiets rijden als ik." Zijn leuze is dat het helpt om in het leven wat gevoel voor humor te hebben.

Niet enkel een vaarwel maar ook een welkom roept ALRV-voorzitter Stefanie Peters de uittredende voorzitter toe. Want ondanks dat Kemperman in de toekomst geen voorzitter meer zal zijn, zal hij wel nog zetelen als lid van de Raad van Commissarissen. "We laten hem nog niet volledig gaan, we willen niet verder zonder zijn ervaring en kennis", zegt Peters. Hij zal de functie van Vice-voorzitter vertolken en zo haar vertegenwoordiger zijn binnen het bestuur. Met name het lopende project betreffende de uitbreiding van het terrein inclusief de dringend en noodzakelijke bouw van de binnenhal draagt zijn stem. "We streven ervoor om dit project samen uit te voeren", aldus Peters.

Kemperman is geen onbekende met grootschalige bouwmaatregelen. In aanloop naar de FEI Wereldruiterspelen van 2006 werd het showterrein in Aachen gemoderniseerd. En natuurlijk, toen hem gevraagd werd naar zijn persoonlijke hoogtepunt van de afgelopen drie decennia, is het precies dat Wereldkampioenschap dat hij noemde. Het enthousiasme, de sfeer en de euforische menigte maakten het WK een unieke belevenis. Volgens Kemperman had Aachen zo een uitzonderlijk hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van de paardensport.

En zo heeft Kemperman in zijn carrière meegeschreven aan veel geschiedenis. De uitbreiding van het showterrein, de digitale transformatie, de overgang van een evenement naar een waar internationaal gebeuren, zijn allemaal realisaties mede uit zijn hand. Hij herinnert zich de doorslaggevende beslissing nog heel goed. Hij was "ergens in de Ardennen" toen de toenmalige voorzitter van de ALRV, Kurt Capellmann, hem opbelde en hem de job aanbood. "Ten eerste was ik al verbaasd dat de Duitsers een Nederlander als voorzitter wouden", grinnikt hij, maar accepteerde met volle overtuiging het aanbod om in september 1993 te beginnen.

Als Frank Kemperman achter zijn bureau zit kan hij de finale warm-up arena van de jumping zien. Van daar kon hij rechts Ludger Beerbaum en co. zien binnen gaan in het legendarische hoofdstadion van Aachen. Als hij recht voor zich uitkeek kijkt hij uit op de koffiebar van het evenement waar vooral de atleten aanwezig waren. Zo dicht mogelijk bij de sport en in het midden van alles en bovenal met een luisterend oor voor niet enkel de deelnemers maar ook voor de grooms - dat was én is hoogstens belangrijk voor hem. Net als het promoten van de jeugd dat ook voor hem is, iets waar CHIO Aachen zich toe verbonden heeft en ook voortzet en stimuleert. "Als jonge opa vind ik dat dubbel zo goed", aldus Kemperman.

"Frank heeft mee een tijdperk gevormd", zegt Michael Mronz, General Manager van Aachener Reitturnier GmbH en voegt er nog aan toe dat hij altijd een vertrouwensvolle en inspirerende werkrelatie met hem had. "Daarom kijk ik er bijzonder naar uit om de samenwerking met Frank verder te kunnen zetten" aldus Mronz. "En zijn nieuwe job als "Opa Frank" is bijna nog leuker", grapt Mronz.

Kemperman is niet melancholisch als hij terugkijkt op het verleden. Eerder blij met alles wat hij bereikt heeft met het CHIO en voor de sport. En dat hij nu meer tijd zal hebben voor zijn familie en in het bijzonder voor zijn kleindochter Florentine. "Ik heb een geweldige tijd gehad bij het CHIO", zegt hij. Nu is het tijd om de volledige verantwoordelijkheid door te geven aan Birgit Rosenberg en Philip Erbers. Zelfs al is het niet makkelijk om vaarwel te zeggen. Misschien probeert hij wel tuinieren in zijn vrije tijd, of toch dat is wat zijn vrouw graag zou willen ondanks dat hij zelf aangeeft dat hij het verschil nog niet weet tussen onkruid en bloemen. Hij identificeert zich sterk met CHIO en ALRV: "Als ik 'we' zei bedoelde ik altijd CHIO. Dat bracht me in de problemen bij mijn vrouw".

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, Amazonbot, Aniek23, Dayanara, F_Orumster, Jive03, Kabayo, myk_en_shant, Room_Soesje, rosak, SemrushBot, Tzatziki, VuurVleugels en 90 bezoekers