Mondiale eventingtop massaal naar Boekelo

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14166
Geregistreerd: 20-04-16

Mondiale eventingtop massaal naar Boekelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-22 19:13

Persbericht Military Boekelo
Sport

Afbeelding
Yasmin Ingham, hier tijdens het WK in Pratoni. Foto: © Libby Law Photography.


BOEKELO - De 51e editie van Military Boekelo-Enschede, die van 6 tot en met 9 oktober wordt gehouden, heeft een deelnemersveld om van te watertanden. Zo heeft de onlangs zeer verrassend tot wereldkampioen gekroonde Britse Yasmin Ingham ingeschreven en is ook de winnaar van zowel individueel als teambrons Tim Price van de partij. Hij won in 2017 al eens in Boekelo.

Op dit moment staan er 85 namen uit vijftien landen op de deelnemerslijst. Een van de meest aansprekende is verder William Fox-Pitt, die de edities van 2003 en 2005 winnend afsloot. Ook Zara Tindall-Phillips komt wederom naar Twente. De kleindochter van de onlangs overleden koningin Elisabeth werd in 2006 in Aken individueel wereldkampioene en maakte in 2012 deel uit van het Britse team dat zilver won op de Olympische Spelen.


Winnares 2019
Ze behoorde tevens tot het zilver winnende team op de WK’s in 2006 en 2014, alsmede de gouden Britse equipes op de EK’s in 2005 en 2007. Het EK in 2005, dat in Blenheim werd verreden, bekroonde ze ook individueel met de eerste plaats. Haar landgenote Laura Collett smaakte in 2019 het genoegen om in Boekelo te winnen en is eveneens opnieuw van de partij.

Afbeelding
Een emotionele Laura Collett na haar zege in Boekelo in 2019.
Foto: © Willem Pfeiffer/Hippisch Twente.

Voor België komt Virginie Caulier, die in 2012 voor haar land deelnam aan de Olympische Spelen. Lara de Liedekerke, die erbij was tijdens drie WK’s en bij de Spelen van Tokyo, heeft met twee paarden ingeschreven. Marcio Carvalho Jorge uit Brazilië verscheen aan de start van de Olympische Spelen in Londen en Rio de Janeiro, nam twee maal deel aan de Pan-American Games en ging van start op het WK in Tryon.

De 22-jarige Sara Bech Strom uit Denemarken was zeer succesvol bij de Junioren en Young Riders, en boekte ook bij de senioren al aansprekende resultaten op CCI 4*-niveau. Datzelfde geldt voor de twintig jaar jonge Finse Hedwig Wikström. Onder de Franse ruiters is Benjamin Massie. Hij maakte deel uit van het Franse team dat op het WK 2022 als vierde eindigde. Massie zelf finishte als dertiende in het individuele klassement.

Sterke groep Duitsland
Duitsland komt zoals gewoonlijk met een sterke groep ruiters, onder wie de gelouterde Sandra Auffarth. Ze was individueel winnaar van het WK in Caen 2014, van het individueel brons bij de Olympische Spelen van Londen 2012 en won daar goud met het Duitse team. Ook kwam zij aan de start bij de Spelen van Rio en Tokyo. Met het Duitse team veroverde ze zilver en eindigde ze in Tokyo als vierde.

Ierland heeft onder anderen Susannah Berry afgevaardigd, lid van het Ierse team dat op het WK 2022 als vijfde eindigde.

Traditioneel komen de Nieuw-Zeelanders eveneens met een sterke afvaardiging naar Twente. Behalve Tim Price, heeft ook Jonelle Price een indrukwekkende staat van dienst. Zij nam succesvol deel aan de Olympische Spelen van Londen, Rio en Tokyo en was eveneens in vorm op de WK’s van 2014 en 2018 en 2022. In het laatste geval veroverde zij brons met het team en eindigde ze individueel als tiende.

Afbeelding
Sanne de Jong en Enjoy. Foto: © Ashley Claus/Claus Close Up.

De Zweden vaardigen onder andere Sara Algotsson Ostholt af, die deelnam aan de Olympische Spelen van 2004, 2012, 2016 en 2021 en in Londen zilver veroverde. Voor de Amerikanen is Boekelo een vast onderdeel van het wedstrijdprogramma en zij komen met vijf ruiters, van wie Boyd Martin de meest in het oog springende is. Hij nam succesvol deel aan de Olympische Spelen van Londen, Rio en Tokyo en behoorde ook tot de succesvolle deelnemers aan de WK’s in Lexington, Caen en Tryon. Martin won teamzilver op het WK in Pratoni 2022. In 2019 slaagde hij erin de Pan-American Games zowel individueel als met het team winnend af te sluiten.

Negen combinaties Nederland
Gastland Nederland tenslotte schreef negen combinaties in. Sanne de Jong, de enige Nederlandse die op het WK in Pratoni di Vivaro in de einduitslag voorkwam, komt met twee paarden. Daaronder de door de Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) vastgelegde Jersey MBF NOP en Jarelly MBF.

Regerend Nederlands kampioen Tim Lips verdedigt zijn titel met Wicro Quibus, die vorig jaar in Boekelo aan de start verscheen met Laura Bergmans-Hoogeveen. Thiery van Reine eindigde in 2021 als derde in de strijd om het Nederlands kampioenschap en hoopt met ACSI Harry Belafonte dat resultaat te verbeteren.

In Boekelo staat behalve de nationale titel ook de zege in de finale van de strijd om de FEI Nations Cup eventing op het spel.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amaniblauw, Bielsje, Bytespider, ferropaard, GrapeshotBot, janneke_S, Nieuwsredactie, Room_Soesje en 16 bezoekers