Kortebaantoppers sluiten seizoen af

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 12956
Geregistreerd: 20-04-16

Kortebaantoppers sluiten seizoen af

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-22 21:26

Rodi.nl
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Rob van Hilten/Flickr


‘T ZAND - De smaakmakers van het kortebaanseizoen kunnen op maandag 10 oktober nog één keer scoren. De koers in ’t Zand is traditioneel de laatste van het jaar. De paarden met de meeste winsom in 2022 krijgen voorrang bij de inschrijving. Hierdoor komen alleen de allerbeste combinaties aan de start op de Keinsmerweg. De aanvang is 13:00 uur. De eerste start valt omstreeks 13:30 uur.

Vanwege een tekort aan deelnemers was het maximale aantal paarden voor de kortebaan de afgelopen maanden vastgesteld op zestien, zodat de organisaties elkaar niet konden beconcurreren. Omdat ’t Zand de laatste van het seizoen is, krijgt de Harddraverijvereniging De Volhardiging van de Kortebaanbond en de SNDR de vrijheid om met 24 paarden te koersen, zoals de afgelopen jaren gebruikelijk.

Wanneer dit aantal wordt gehaald, stelt de organisatie een extra premie beschikbaar van 500 euro voor alle paarden die de tweede omloop halen. Hierdoor komt het totale prijzengeld uit op 12.000 euro en behoort ’t Zand in één klap tot de grootste kortebanen van het seizoen.

Favorieten
Southwind Raptor is het afgelopen seizoen de absolute smaakmaker geweest. De ruin van eigenaar-trainer Bert de Boer won in Warmond en Santpoort en boekte diverse ereplaatsen. Hij gaat ruim aan de leiding in het klassement Paard van het Jaar en wordt vermoedelijk hiervoor op 10 oktober gehuldigd.

Ook Stal de Groningers heeft dit seizoen flink huisgehouden op de kortebaan. Zo boekten Candy Blue Chip, Coktail Bar, Chief One en Epoque twee zeges. In totaal wonnen hun paarden dit seizoen elf van de twintig kortebanen. Ook in ’t Zand verwacht de stal volop mee te doen om de winst.

Pikeur Lindsey Pegram uit ’t Zand is helaas op haar thuisbaan afwezig. Zij is al bijna het hele seizoen uit de running met een rugblessure. Vanuit het startvak ondersteunt ze echter de leerlingpikeurs Marco Spin en Niels van der Tol die respectievelijk Southwind Raptor en Eliot Charisma rijden; paarden waarmee Pegram grote successen heeft geboekt.

Titelverdediger afwezig
Vorig jaar ging de winst in ’t Zand naar de verrassende Lordspirit met Wim van der Mespel. De ruin is dit seizoen echter niet meer op de kortebaan actief.

Deelnemersveld en tips
De SNDR verricht de loting voor de kortebaan ‘t Zand op woensdag 5 oktober. Het deelnemersveld is vervolgens te bekijken http://www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Kortebaanvereniging De Volharding houdt iedereen die de koers wil bezoeken op de hoogte via zijn Facebookpagina.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ALiuvv, Cowgirl, Freekfuchs, Rinkex, siloux, TikiMyn, XXXX2015 en 14 bezoekers