WK Eventing: De Jong en Wilken rijden zware cross uit

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14005
Geregistreerd: 20-04-16

WK Eventing: De Jong en Wilken rijden zware cross uit

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-22 17:03

KNHS
Sport

Afbeelding
Jordy Wilken en Burry Spirit, hier tijdens Military Boekelo 2019.
Foto: LisaTerwiel Fotografie.


De cross country van een wereldkampioenschap hoort zwaar te zijn, en dat was zeker ook het geval op het FEI Wereldkampioenschap Eventing in Pratoni del Vivaro . Zestien combinaties haalden de finish niet, maar de Nederlandse deelnemers Sanne de Jong en Jordy Wilken reden de cross knap uit, beiden met één weigering op het scorebord.

Slechts 11 van de 88 combinaties die aan de start van de cross verschenen, kwamen foutloos binnen de tijd binnen. Sanne de Jong leek met haar schimmelmerrie Enjoy ook foutloos te blijven, maar in het zicht van de haven ging het mis. Bij een combinatie van twee schuine heggen, schoot Enjoy langs de hindernis en stond er toch nog een weigering op het scorebord.

Jordy Wilken en zijn Burry Spirit waren eveneens goed onderweg tot aan hindernis 21, toen ook zij een weigering moesten incasseren. De combinatie wist de cross verder netjes uit te rijden. In het individuele klassement gaat Michael Jung nog steeds aan de leiding, Duitsland voert het landenklassement aan, voor de Verenigde Staten en Groot-Brittannië

Stap in goede richting
Bondscoach Andrew Heffernan toonde zich tevreden: “Ik ben tevreden, al had ik graag twee foutloze rondes gezien uiteraard. Sanne reed een geweldige ronde, maar kreeg een ongelukkige fout op het eind van de cross. Die had ze niet verdiend, maar zo is de sport. Een heleboel goede ruiters, zoals bijvoorbeeld Andrew Hoy, kwamen vandaag in de problemen. Dus ik ben trots op Sanne en Jordy, het is weer een stap in de goede richting.”

Tussenstand individueel klassement WK Eventing na dressuur:
Michael Jung (GER) – FischerChipmunk, 18.8
Yasmin Ingham (GBR) – Banzai du Loir, 23.2
Tamra Smith (USA) – Mai Baum, 24.0
Sanne de Jong (Aalsmeer) – Enjoy, 81.8
Jordy Wilken (Lemelerveld) – Burry Spirit, 92.6


Tussenstand landenteams WK Eventing na dressuur:
Duitsland – 76.1
Verenigde Staten – 77.4
Groot-Brittannië – 80.9

Bekijk hier de volledige uitslag.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: belle_boef, ClaudeBot, Fientj, GrapeshotBot, hagelslag, Heidi1989, Muiz, StonedRomy, zivazoef en 5 bezoekers