Jeroen Dubbeldam na vijf maanden terug in het zadel

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13300
Geregistreerd: 20-04-16

Jeroen Dubbeldam na vijf maanden terug in het zadel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-22 17:35

Equnews/Bokt Wiki
Algemeen

Afbeelding
Jeroen Dubbeldam.
Foto: Bokt Wiki/Michael Kramer/Wikimedia Commons


Jeroen Dubbeldam had afgelopen voorjaar te maken met pech. De Nederlandse topruiter brak zijn teen en had nadien te kampen met een schouderblessure. Op zijn social media kondigde hij nu positief nieuws aan, want Dubbeldam zit terug in het zadel.

“Na een verplichte pauze van vijf maanden heb ik nu groen licht van de arts om weer in het zadel te stappen!”, schrijft de ruiter.

Jeroen Dubbeldam
Jeroen Dubbeldam werd geboren op 15 april 1973 in Zwolle, Overijssel. Tegenwoordig woont hij in Weerselo, waar hij zijn eigen wedstrijdstal ‘De Sjiem’ runt.

In 1994 werd Dubbeldam bekend bij het grote publiek door zijn Europese titel bij de Young Riders met het paard Killarney. Met zijn paard De Sjiem maakte hij tijdens De Wereldruiterspelen zijn debuut bij de senioren.

Carrière
Jeroen Dubbeldam is een begrip in de springsport en een inspiratie voor menig ruiter. Hij heeft tijdens zijn springcarrière veel prijzen gewonnen en titels op zijn naam geschreven. Zijn internationale doorbraak was in het jaar 2000, Sydney, toen hij eerste werd op de Olympische Spelen met BMC De Sjiem. Hij is tevens ambassadeur van Manege 't Hoefijzer. Op deze manier zet Jeroen zich in voor het Nationale Centrum Paardrijden voor Gehandicapten. Tijdens de WEG 2014 in Frankrijk wint Jeroen met het nog jonge paard Zenith SFN, samen met zijn teamgenoten, de Wereldtitel. Individueel weet Jeroen de Final Four te halen, die de afsluitende ruiterwissel rijden. Na vier foutloze ronden, met vier verschillende paarden, wordt Jeroen gehuldigd als de eerste Nederlandse wereldkampioen springen ooit. In 2014 is Dubbeldam ook uitgeroepen tot Reem Acra Best Athlete 2014 door de FEI.

Stal De Sjiem
In het Twentse plaatsje Weerselo runt Jeroen Dubbeldam zijn eigen sportstal. De stal is vernoemd naar zijn legendarische schimmelruin BMC De Sjiem. De prioriteit van Stal De Sjiem is het trainen en opleiden van veelal jonge springpaarden. Tevens vindt er veel verkoop plaats.

Een belangrijk project van Dubbeldam is de jaarlijkse ‘Expo Talent Sale’. Het hele jaar door worden hiervoor jonge getalenteerde paarden geselecteerd, zodat uiteindelijk de beste springpaarden in de Expo Talent Sale kunnen worden aangeboden. De Expo Talent Sale is een samenwerkingsproject tussen EQ International en Jeroen Dubbeldam, Wim Schröder, Gerco Schröder en Sjef Janssen.
Laatst bijgewerkt door Banjer op 15-09-22 17:46, in het totaal 2 keer bewerkt
Reden: Tekst aangepast

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Earth

Berichten: 6988
Geregistreerd: 09-04-20
Woonplaats: 1,5 meter

Re: Jeroen Dubbeldam na vijf maanden terug in het zadel

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-22 17:41

Blij dat hij weer terug is, maar volgens mij is hij al een behoorlijk lange tijd gescheiden van Monique :')

Run forrest run!!

Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 47158
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: Jeroen Dubbeldam na vijf maanden terug in het zadel

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-22 17:44

Dank je voor de tip... ons Wiki-artikel is niet up-to-date, blijkt. Ik heb het artikel aangepast en het Wiki-artikel ook :)

Nikass

Berichten: 15974
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-22 17:46

Blijf het schandalig vinden dat hij destijds geen sportman van het jaar werd...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: criollo_yess, Dimphyl, DotBot, Eelmo, EmptyWords, ista, Laj1, leanneXXnona, Letsdunit, petraaken, Vagabondo en 9 bezoekers