Stichting N.O.P legt eventingtalent Jersey MBF vast

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13986
Geregistreerd: 20-04-16

Stichting N.O.P legt eventingtalent Jersey MBF vast

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-22 17:56

KNHS
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


In navolging van verschillende top dressuur- en springpaarden heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard het eventingtalent Jersey MBF (Fibonacci x Lansdowne) vastgelegd. De achtjarige merrie van Ad Verkerk uit Hoofddorp toont haar talenten onder het zadel van Sanne de Jong. Dit jaar leverde de combinatie al een belangrijke bijdrage aan de tweede plaats van TeamNL in de Nations Cup van Polen en recent werden ze individueel tweede in de 4* wedstrijd van Strzegom.

Met het vastleggen van Jersey MBF N.O.P. onderstreept de Stichting haar wens ook jonge paarden vast te leggen om toekomstige successen van TeamNL Paardensporters te ondersteunen. Technisch directeur Iris Boelhouwer is blij met het vastleggen van het eventingtalent. "De merrie is pas achtjaar, maar heeft met Sanne de Jong al zeer veel potentie laten zien. In 2021 presteerde de combinatie zeer goed op het WK voor jonge eventingpaarden en dit jaar hebben ze die prestatielijn doorgezet op 4* niveau. Het is fantastisch dat eigenaren zo betrokken zijn bij de sport en deze verbinding aangaan voor de toekomst." TeamNL bondscoach Andrew Heffernan vertelt over Jersey MBF N.O.P.: "Het is een compleet paard. De merrie heeft een fijn karakter, kan een goede dressuurproef lopen, doet het goed in de cross en is een heel fijn springpaard. Ze is natuurlijk nog jong en zal de tijd krijgen om zich verder te ontwikkelen, maar al het nodige talent is aanwezig. Er zijn maar weinig achtjarigen die internationaal al zo mee kunnen doen."

Jersey MBF N.O.P. is in eigendom van haar fokker Ad Verkerk van Meadowbrook Farms in Hoofddorp. Als vader staat de naar Amerika verkochte Carambole zoon Fibonacci te boek. De moeder is een dochter van Wietvot, een hengst die in de internationale springsport bekend is onder de naam Lansdowne.

De Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) spant zich al vele jaren in om potentiële Nederlandse teampaarden te behouden voor TeamNL-ruiters. Eigenaren van door het N.O.P. vastgelegde paarden krijgen een financiële tegemoetkoming om hun paarden te behouden voor Nederlandse ruiters. Het realiseren van afspraken met eigenaren van toppaarden is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met sportkoepel NOC*NSF.

Naam paard: Jersey MBF N.O.P.
Ruiter: Sanne de Jong (Aalsmeer)
Afstamming: Fibonacci x Lansdowne
Fokker/eigenaar: A.G.C. Verkerk
Geslacht: Merrie
Geboortejaar: 2014
Stamboek: KWPN

Eerder dit jaar werden Beauville Z N.O.P., Monaco N.O.P., Grandorado N.O.P. en Hermès N.O.P. vastgelegd door de Stichting N.O.P.. Binnenkort volgen ook de namen van de paradressuurpaarden die onder contract komen. Alle genoemde paarden zijn vastgelegd met het oog op de Internationale kampioenschappen de komende jaren, waaronder hopelijk de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.
Laatst bijgewerkt door Banjer op 15-09-22 07:39, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Titel aangepast

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aadburg, GoogleAdsense, JoycexEnya, SemrushBot en 61 bezoekers