WK Ermelo: Everdale aan kop in kür op muziek

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13762
Geregistreerd: 20-04-16

WK Ermelo: Everdale aan kop in kür op muziek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-22 18:19

KWPN
Sport

Afbeelding
Charlotte Fry met Everdale. Foto: © FEI/Christophe Taniere.


Won hij gisteren de CDI3* Grand Prix met een score van 76.13, ook vandaag bleek de KWPN-goedgekeurde Everdale niet te kloppen. In de kür op muziek stuurde Charlotte Fry hem naar het fraaie percentage van 84.35.

De zoon van Lord Leatherdale staat daarmee bijna zes procent los van de als tweede geplaatste Fiderdance (v.Blue Hors Don Schufro). Zowel technisch als artistiek maakte het optreden van het winnende duo veel indruk. De nadruk heeft de afgelopen tijd gelegen op Glamourdale met het oog WK Herning. Die missie leverde goud op en nu is Everdale weer aan de beurt. De rustige periode heeft hem goed gedaan, want hij spreidde veel gretigheid en ijver ten toon tijdens zijn verrichting. De kür was hetzelfde als die in Tokio en paste hem als geen ander. Everdale is geboren uit Aliska K (elite EPTM-dres PROK van Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg). De hengst is van Van Olst Horses en hiervoor rijdt Charlotty Fry meerdere paarden, waaronder de kersverse kampioen bij het WK Zevenjarigen, Kjento.

Voorspellende waarde
De volgende KWPN-er in de top vijf van deze rubriek is Gerion. De presentatie van deze zoon van Jazz met de Zweede Emma Jönsson in het zadel was zeer aansprekend en leverde een score van 76.54 op. Goed voor de vierde plaats. De fraaie vosruin heeft als moeder Aimée de Jeu (v. Don Primero) en is gefokt door C.J. Reemst. In zijn geval heeft het WK Jonge Dressuurpaarden zeker een voorspellende waarde, want als zesjarige liep hij ook mee op het WK en werd in de finale achtste.

Weer Jazz
Hetzelfde geldt voor de nummer vijf in de kür op muziek, Lynne Maas met haar elitemerrie Electra. In 2016 werd dit duo zesde in de finale voor Zevenjarigen. Electra is eveneens een nakomeling van Jazz. Ze is geboren uit So What (elite pref prest sport-dres PROK van Ferro, fokkers Hans Bernoski & Richard van Heuvelen). In de kür bewoog de merrie met veel elegantie en expressie en dit leverde het mooie percentage van 76.29 op.

Vierde plaats
In de in de ochtend gehouden Grand Prix Special werd de beste KWPN-er vierde. Dit was Edwin met de Zweedse Anette Christensson. Het optreden van deze Spielberg-zoon was goed voor het percentage van 68.72. Hij bewoog met veel afdruk en elasticiteit door de baan. Zijn moeder is de prestatiemerrie Barita (v.Negro). In de moederlijn komen meerdere Grand Prix-dressuurpaarden voor en tevens enkele internationale menpaarden. Edwin is gefokt bij A.W.J. Jansen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CharlieVM, Facebook, Stanleytje, vicky en 8 bezoekers