WK Ermelo: Kjento prolongeert wereldtitel

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13715
Geregistreerd: 20-04-16

WK Ermelo: Kjento prolongeert wereldtitel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-22 18:15

KWPN
Sport

Afbeelding
Charlotte Fry met Kjento. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Hij kwam, zag en overwon. De beeldschone hengst Kjento liep een fenomenale proef met een draf waar je alleen maar van kunt dromen. Die werd dan ook beloond met de enige tien van de wedstrijd en leverde hem voor de tweede keer op rij de Wereldtitel op.

Charlotte Fry moest de Negro-zoon Kjento (uit Zoriana elite pref prest IBOP-dr PROK van Jazz) halverwege de tweede groep starten, de andere favorieten kwamen daarna. Echt een referentie was er dus nog niet op dat moment, maar dat deerde de Britse amazone niets. Zij zette de standaard waar de rest maar aan moest voldoen. De geweldige drafreprise bij aanvang van de proef was om je vingers bij af te likken. Iedere pas van het fokproduct van de Familie van Os was raak, met een ongeëvenaard achterbeengebruik en een enorme expressie.

Ook de jury dacht er zo over. “De draf heeft zo veel balans en hij is echt verzameld gedurende het hele drafgedeelte, eigenlijk kunnen we niet meer wensen, een 10!” begon Maria Schwennessen namens de jury. De stap is correct en heeft ruimte, maar zou nog iets losser mogen zijn, een 8. De galop is geweldig bergop en hij laat mooie verschillen zien tussen de verzamelde galop en de verruimingen, een 9,2.”Voor de gehoorzaamheid gaf de jury een 9,5 en het perspectief een 9,8. Tel daarbij de zeer hoge technische score van 78,572% en daarmee kwam het totaal op 85,786% een percentage waar geen van de andere ruiters bij in de buurt kwam. Met 83,957% was het zilver voor Beatrice Hoffrogge met de expressieve Oldenburger Destello (Dimaggio x Fürst Fugger). Het brons was voor de imponerende Escamillo (Escolar x Rohdiamant) onder Manuel Dominiquez Bernal, die 83,072% liet noteren.

Kuvasz zesde
Marieke van der Putten stelde Kuvasz RS2 (Glamourdale uit Dyor de Hus elite pref IBOP-dr PROK van De Niro) zeer aansprekend voor. De elegante zwarte viel ook nu weer op met zijn mooie voorkant en lichtvoetige manier van lopen. Marieke zette een technisch goede proef neer met het fokproduct van Stal de Havikerwaard maar maakte een foutje in de wissel en had wat balansverlies in de galoppirouette, wat je terugzag in de punten van zowel de galop als de gehoorzaamheid. “Een paard met een hele grote draf met veel cadans die goed van de grond is, een 8,9. De stap is elastisch maar zou meer door het lijf mogen zijn, een 7,9. De galop is verheven en van de grond, maar verliest soms wat de balans waardoor er foutjes ontstonden, een 8.” En met een 7,8 voor de gehoorzaamheid, een 8,2 voor de potentie en een technische score van 74,642% kwam hun totaal op 78,122%, goed voor de achtste plaats.

Expressief
Onder de Zweedse amazone Sofie Lexner kwam ook de Franklin-dochter Kavira aan start in deze finale. De bijzonder aansprekende merrie, die als driejarige tweede werd op het NMK, liet enorm veel kwaliteit zien, met name in draf. Ze begon heel sterk maar raakte het even kwijt nadat zij een fout maakte in de galop en het even duurde voordat de amazone de juiste flow weer te pakken kreeg. Maar heel elegant en gedragen begon ze haar proef, die kwaliteit ontging ook de jury niet. “De draf is krachtig en elastisch, een 9. De stap is ruim en zuiver maar zou iets meer schoudervrijheid mogen hebben en meer actief mogen zijn in de verzameling, een 8. Helaas slopen er wat fouten in de galop waardoor ze zich spande in de rug, daarvoor een 7,5.” En die fouten moest de jury ook meenemen in de gehoorzaamheid en het perspectief. Daardoor kwam de totaalscore vandaag niet verder dan 72,279%, maar een paard waar we zeker meer van gaan horen in de toekomst!

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _xManadisx_, baudyh, Cemlys, charootje, Ierpier, Tvko en 6 bezoekers