[FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102067
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

[FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-22 17:28

* Bokt Nieuwsredactie
Algemeen
Tekst door Bellatrix en Menino. Foto's door Marlies Trap Fotografie.

Na twee jaar geen Horse Event was het gisteren eindelijk weer zover! En dit jaar is het zelfs twee weekenden. Dit weekend staat in het teken van de jeugd. Veel clinics zijn gericht op onze jonge ruiters. Zo zijn er mooie sprookjesachtige shows te zien en kan je halsters en dekjes kopen in alle kleuren van de regenboog. Ook stonden er een aantal bekende influencers en You-Tubers op het Paardenpraat podium.

Volgend weekend is meer gericht op de volwassen ruiter. Veel clinic gevers, You-Tubers en influencers zijn dan ook beide weekenden aanwezig. Wel is er duidelijk verschil in het niveau van de clinics, demonstraties en workshops.

Bij aankomst was het al mega druk. Gelukkig was het droog (onderweg kwam het met bakken uit de hemel dus ik vreesde) en met de zon was het zelfs warm. Mijn jas en Renske (Menino) haar vest, waren eigenlijk niet nodig. Zeker in de showpiste was het vreselijk warm. Het leek wel een kas. :+ Renske was wegens vervelend verkeer later dus heb ik de eerste paar clinics alleen bekeken.

Als eerst zocht ik een goed plekje in de warme showpiste om te kijken naar de jonge Jaylynn. Ze reed tijdens deze demo op haar Welsh pony Betty Bombfire en had ze haar Shet Lola aan de hand.
Afbeelding

Ze showde tijdens de demo ook haar stokpaard. :D
Afbeelding

Ook liet ze zien dat het helemaal niet moeilijk is om zonder zadel de ring door te galopperen!
Afbeelding

Na Jaylynn was het tijd voor Jesse Drent! Alle zitplaatsen waren bezet en ook om de ring heen stond het rijen dik voor hem! Wat een fans heeft hij! Hij kreeg een vreselijk groot applaus. Hij reed zijn knappe Antares onder het zadel en had kleine Macho ook mee. Hij showde wat vrijheidsdressuur en deed ook nog even zijn hoofdstel af.
Afbeelding

Stoere Macho deed ook graag nog een kunstje.
Afbeelding

Daarna was het tijd voor het rassendefilé. Helaas wel allemaal rassen die we al goed kennen. Onder andere het Nederlands Trekpaard liet zich goed zien.
Afbeelding

Ook het Groninger paard was met twee vrouwen sterk aanwezig.
Afbeelding

De amazones op de Fjorden hadden prachtige jurken aan en dat was natuurlijk super mooi om naar te kijken! Verder waren er ook het Nederlands Minipaarden Stamboek, het Nederlands Stamboek voor Tinkers, het European Falabella Studbook, het Arabisch Volbloedpaarden Stamboek,het Nederlands Shetland Pony Stamboek, de Haflinger en het Nederlands Fell Pony Stamboek.
Afbeelding

Hier zie je Delphine Boonkes aan het werk in vrijheid met haar twee valkkleurige pony's. Ze is al vele jaren geïnteresseerd in hoe er een diepe band met paarden gecreëerd kan worden. Ze begeleidt mensen bij het beter leren begrijpen van de reacties van hun paard, het versterken van de band met hun paard en het oplossen van problematische situaties. Tijdens deze spectaculaire show demonstreerde ze wat het resultaat kan zijn als je jouw paard beter begrijpt en jullie band versterkt.
Afbeelding

Afbeelding

In de recreatiepiste gaf Tess de Weerdt (ook wel bekend als purarazadivino) samen met haar vriendin Dana van Lierop een clinic. Deze clinic bestond een mooie combinatie van hogere sport en grondwerk. Met haar paard Gabber vertoonde Dana van Lierop, die onder andere 3 medailles won op het EK dressuur voor Young Riders (2015), de nodige sportieve acrobatiek. Zo werd konden we meegenieten van het leerproces m.b.t. wisselen, maar was er ook alle ruimte voor sportieve vragen van het jonge publiek.
Afbeelding[/url]

Afbeelding

In schril contrast met de werkwillige Gabber was daar de eigenwijze pony Marshmallow. Tess de Weerdt had dit keer niet haar paard Fiscal meegenomen omdat deze na een verhuizing wat tot rust moest komen. Geen probleem, want ondanks dat Marshmallow nog in opleiding was, wist deze pony alleen al met zijn guitige koppie en eigenzinnige karakter ieders hart te stelen. Juist omdat Marshmallow nog niet zo ver was in zijn training was het erg leerzaam om te zien welke methodes worden gebruikt om hem op te leiden.
Afbeelding

Niet lang daarna was het dringen geblazen in de showpiste voor Jolanda Adelaar. Jolanda is met haar hengst Carletto wederom een fantastische ambassadeur voor niet-sportgefokte paarden in de dressuursport. Zo rijdt zij momenteel grand prix met haar Murgese hengst Carletto. In de showpiste werden wij getrakteerd op een sprookjesachtige kür op hoog niveau, en gereden op enkel een trens, van deze combinatie en kregen we een informatief inkijkje in haar trainingsmethode met de clicker.
Afbeelding

We konden nog een stukje meepakken van Bastiaan de Recht. Bastiaan is specialist in het werk aan de hand en het werk aan de lange teugel. Hij legde uit hoe werken aan de hand als onderdeel van de training positief bij kan dragen aan de ontwikkeling van jouw paard. Er liep een Friese hengst in de baan (helaas weet ik de naam van het paard niet) en een mooie Haflinger.
Afbeelding

In de recreatiepiste was het inmiddels tijd voor een "klein applausje" voor Kashmir! Wie denkt dat hoge sport altijd samen gaat met strakke trainingen en een strenge hand, kon het tegendeel zien in de clinic van Bianca Schoenmakers en Jesse Drent. Samen met het paard Kashmir, die zij pas recentelijk onder haar billen kreeg, liet zij in deze clinic zien hoe je zonder handen en hoofdstel juist méér uit je training kunt halen.
Afbeelding

Zo betoogde Bianca hoe belangrijk het was om zonder teugels, zonder handen en eventueel zonder hoofdstel te oefenen om op die manier een betere balans te krijgen als ruiter, zodat je hand niet in de weg kan zitten. En om je paard gevoeliger te maken op been- en zithulpen. Bovenal was de clinic een goed voorbeeld van hoe belangrijk het is om op ieder niveau "lol met je knol" te hebben, want het plezier spatte er aan alle kanten vanaf. Hoewel de showring nieuw terrein was voor de Kashmir (en de applausjes langzaam in zijn leven geïntroduceerd moesten worden) lukte het Bianca eenvoudig om Kashmir puur op zit en met een indrukwekkende balans over de hindernissen heen te begeleiden.
Afbeelding

In de showpiste, voorheen de pennypiste, werd een pennydroom werkelijkheid. Debutant Naomi Beckers kreeg hier de kans om haar schitterende Haflingerpaard te showen aan een uitgebreid publiek.
Afbeelding

Hoewel de combinatie, en dan met name paard Storm, nog enigszins onwennig onder de invloed van alle overweldigende aandacht, bleef Rapunzel paard "Storm" een plaatje om te aanschouwen. Vriendin Priscilla vertelde het jonge publiek ondertussen het onderhoudende achtergrondverhaal van Storm. Wisten jullie dat zijn manen 1.5 meter lang waren, dat deze manen maar liefst 5 kilo wegen en het 5 uur duurt om ze te wassen?
Afbeelding

Na de rustgevende en ontspannende clinic van Naomi en Storm was het tijd voor actie. En actie kwam er! En wel in de vorm van het stuntteam van Josh Clemens.
Afbeelding

Na een korte komische intermezzo van een ruiter in een koeien-onesie was het tijd voor het echte werk, waarbij het team om de beurt halsbrekende toeren op hun paard uithaalde. Indrukwekkend was vooral de dame die zich met haar onderbenen aan het zadel klemde en met haar hoofd luttele centimeters van de bodem langs de lange zijde scheurde.
Afbeelding

Voor wie zich tijdens deze jeugdversie van horse-event vooral wilde verdiepen in Western was er onder andere een leerzame clinic van Jamie Verkerk. In deze clinic leerden we meer over wat reining precies inhoudt en welke oefeningen er zijn. Ze gaf deze clinic samen met haar pupil. Samen wisten zij een goed beeld van de sport neer te zetten en werden we beloond met verschillende duizelingwekkende "spins" en stops.
Afbeelding

Afbeelding

Daarna was het tijd voor een kür van Faye Lynn Zwanenveld met haar pony Goldflame. Het verhaal van Goldflame was bijzonder, omdat Goldflame aanvankelijk verkocht was. Bij de nieuwe eigenaar werd Goldflame echter onhandelbaar en dus besloten Faye Lynn en haar moeder hem terug te kopen. In eerste instantie was er van dat onhandelbare gedrag niets te zien, totdat Goldflame voor de kür nog even een paar kunstjes lieten zien waar mening vrijheidsdressuur-act jaloers op zou zijn. Gelukkig was zijn amazone onverstoorbaar en zetten ze daarna een gave Pirates of the Caribbean kür neer, waarbij het stiekem wel mooi was om te zien hoe de amazone Goldflame constant bij de les wist te houden, ondanks het pittige karakter van Goldflame.
Afbeelding

Een sport waar de meeste van ons iets minder vaak in aanraking zullen komen is voltige. En de act van Vaulting & Showteam de Heerevelden maakte tijdens Horse-event goed duidelijk hoe zonde dat is. Tijdens een imponerende show, met spannende muziek en een hungergames-achtige sfeer voerden de voltigeurs weerzinwekkende acrobatiek uit. Dat de kracht van het team hem in onder andere de artistieke uitvoering (onder leiding van Diede Pierik) zit bleek uit de de prachtige muziekkeuze en show-elementen op- en naast het paard. Zelfs per ongeluk van je paard vallen gaat in dit team met een indrukwekkende salto en een dergelijke elegante uitvoering, dat het voor de meeste mensen opzettelijk al een uitdaging is.
Afbeelding

Als echte knaller van een afsluiting was daar Alizée Froment. Bekend omdat zij ooit begon met haar missie om bitloos in de grand prix te starten. Tegenwoordig heeft zij zich echter helemaal toegespitst op het geven van shows. Dat stukje showmanship kwam dan ook duidelijk naar voren.
Afbeelding

Dit jaar, op de eerste jeugd-editie van horse-event, kreeg de uitvoering echter een extra bijzondere touch. De magische showelementen van Alizée Froment zorgden voor nog net iets meer betovering en vertedering met de aanwezigheid van haar jonge dochtertje.
Afbeelding

Met een beetje hulp van mama, en de nodige grond-werk elementen werd het dochtertje van Alizée de echter ster van deze show. Zo galoppeerde ze zonder moeite op haar grote machtige sprookjespaard door de ring, en voegde daar "alsof het niets was" nog een paar mooie Spaanse passen aan toe.
Afbeelding

Al met al was de eerste jeugd-editie een geslaagde editie van horse-event, met een leuke verscheidenheid aan clinics (en influencers) die menig pennymeisje lang bij zullen blijven. We kijken uit naar de volgende editie!

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 34750
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-22 17:44

Wij hebben ook genoten. Ik vond Bianca wederom geweldig, al had ik haar op de Go Social Party ook gezien met deze clinic. Wel knap dat het nu met een redelijk onervaren paard ook lukte. Ik heb daarnaast vooral veel opgestoken van Wesley Mulder. Wat een fijne ruiter is dat. En dochter en ik hebben beide genoten van de clinic van Kristy Snepvangers. Bastiaan de Recht vond ik ook heel leerzaam.

Monique1963

Berichten: 8691
Geregistreerd: 14-03-17
Woonplaats: Frankrijk, Gers

Re: [FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-22 20:06

Wat een prachtig verslag heb je ervan gemaakt en ik vind het erg leuk om te zien dat div combi's zonder bit zijn gestart!

Klik: Boek over Callas en haar drama
[PP] [VOLG] Het tij keren, kan dat? Doorzetten of verkopen? Dé vraag na de val.
Klik: Wekelijks vlog over Frankrijk, Callas, Prisca en 'de kudde'
Je beseft pas wat je had, als het er niet meer is.

NathalietjeB

Berichten: 17288
Geregistreerd: 04-07-05
Woonplaats: ergens

Re: [FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-22 20:50

Wat een heerlijk verslag om te lezen, hier een geweldige maar hele drukke zondag gehad.

nuevo_mien

Berichten: 146
Geregistreerd: 29-01-22

Re: [FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-22 21:11

Wauw wat gaaf!

veerxsjimm
Berichten: 328
Geregistreerd: 30-10-11
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-22 21:18

Mooie foto’s! De Friese hengst heet Bokke en is van Danielle Kok van de Arckelhoeve

Giorgoni (Uphill x Havidoff) ♥♥

VredesHope
Berichten: 1
Geregistreerd: 12-09-22
Woonplaats: Zuid-Beijerland

Re: [FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-22 13:04

Mogen wij de foto van de 2 amazones met de fjordenpaarden gebruiken? Wij zijn degene die op de foto staan met onze fjordenruinen Blom en Mats

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102067
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-22 14:38

Pb je email adres ff. Gooi ik er eerst een logo op.

Ik heb er meer van jullie trouwens. Overleg via pb.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.

SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 34750
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-22 15:03

VredesHope schreef:
Mogen wij de foto van de 2 amazones met de fjordenpaarden gebruiken? Wij zijn degene die op de foto staan met onze fjordenruinen Blom en Mats


Jullie zagen er echt prachtig uit!

Lola_shet

Berichten: 13
Geregistreerd: 08-01-18

Re: [FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-22 17:56

Wat een fantastisch verslag . Zou ik de foto’s mogen gebruiken van mijn dochter, Jaylynn, ze reed op Betty en haar shet Lola liep ernaast . Zoo leuk om te lezen, heerlijk positief en leuke sfeerbeschrijving

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102067
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-22 18:06

Ik heb gereageerd op je mailtje. :)

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.

Veulen84

Berichten: 10882
Geregistreerd: 18-07-04
Woonplaats: 't Gooi

Re: [FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-22 20:40

Is er ook een verslag van de zondag of ben ik dan te gehaast?

Te koop traditioneel model dressuurzadel met kort draagvlak. 17/17,5 inch en boommaat 33. Pb voor foto's en info.


Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102067
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO] Horse Event Youth, de zaterdag in beeld

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-22 21:47

Daar wordt aan gewerkt haha! Die komt morgen online! De zondag heeft iemand anders gefotografeerd.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers