FEI annuleert Wereldkampioenschap endurance 2022

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13998
Geregistreerd: 20-04-16

FEI annuleert Wereldkampioenschap endurance 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-22 09:46

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Het FEI-bestuur heeft gisteren het WK Endurance geannuleerd. Als voornaamste reden geeft de FEI op dat zij bezorgd waren of dat de organisatie de route tijdig gereed zou hebben, de veiligheid van de ruiters en de paarden kon garanderen en het ontbreken van gedetailleerde planningschema’s in aanloop naar het kampioenschap. De inschrijvingsprocedure voor een nieuwe gastheer van het kampioenschap wordt hierdoor heropend.

Na het opzeggen van de host-agreement met de organisatie van het WK Endurance in Verona, kreeg het organisatiecomité tien dagen de tijd om de situatie te verhelpen en de aan de orde gestelde kwesties aan te pakken. "Dit was geen makkelijke beslissing, omdat we volledig begrijpen welke gevolgen dit zal hebben, maar we moesten onze verantwoordelijkheid nemen en het oordeel van onze technische deskundigen respecteren", zei FEI-voorzitter Ingmar De Vos. "We hebben tot nu gewacht, omdat we oprecht hadden gehoopt dat de kwesties die eerder met het organisatiecomité aan de orde waren gesteld, na verschillende bezoeken ter plaatse en vergaderingen zouden zijn opgelost, maar dat was helaas niet het geval. Eerder afzeggen zou voorbarig zijn geweest, en later afzeggen zou nog meer ontwrichtend hebben gewerkt.”

Aanbevelingen opgevolgd
Ingmar de Vos vervolgt: "Dit is echt jammer voor alle betrokkenen, maar als de deskundigen van mening zijn dat de veiligheid van de atleten - zowel de ruiters en amazones als de paarden - niet kan worden gegarandeerd, heeft het bestuur geen andere optie dan hun aanbevelingen op te volgen.”

WK verzet naar uiterlijk eind april 2023
Het FEI-bestuur heeft besloten dat het verschoven kampioenschap uiterlijk 30 april 2023 moet plaatsvinden om organisatoren uit alle regio's van de wereld in de gelegenheid te stellen een bid uit te brengen en gezien het feit dat andere FEI Endurance Kampioenschappen later in 2023 gepland staan. De inschrijvingsprocedure voor het kampioenschap wordt heropend op maandag 12 september.

Kwalificaties blijven geldig
De verkregen kwalificatie voor het FEI Endurance Wereldkampioenschap 2022 blijft geldig en de genomineerde inschrijvingen zullen opnieuw worden geopend.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


kyrkelover
Blogger

Berichten: 9293
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Boxmeer

Re: FEI annuleert Wereldkampioenschap endurance 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-22 18:34

Wowie dat is een oude foto haha.
Treasure (pony op de foto) heeft sinds deze foto al 2 veulens gehad en haar novice binnen en ook de bruine merrie is nog steeds onderweg in de endurance.
Pony is overigens het halfzusje van Risky die internationaal 2* loopt

Ontopic, een grote schande is het en wat een ellende voor alle ruiters en paarden die hier jaren naar toe werken en tijd en geld geinvesteerd hebben.
Kampioenschap moet voor april 2023 verreden worden... het seizoen loopt in Europa zijn einde, wie weet waar nu het hele circus heen zal moeten.
Triest echt heel triest.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie