WK Ermelo: Maddox Mart wint glansrijk kleine finale

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14192
Geregistreerd: 20-04-16

WK Ermelo: Maddox Mart wint glansrijk kleine finale

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-09-22 19:12

KWPN
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


In de kleine finale voor de vijfjarigen bleek vandaag Maddox Mart de grote winnaar. Daarmee plaatste hij zich alsnog voor de finale op zaterdag. Samen met My Precious en Mauro Turfhorst gaat hij morgen de KWPN-eer hoog houden.

Jury Maria Schwennesen uit Australië omschreef de zwarte hengst in lyrische bewoordingen: “Een plezier om te rijden dit paard. Draven deed hij in balans, met veel elasticiteit en steeds in een opwaartse tendens. In de middendraf liet hij een duidelijk verschil zien. Stappen deed hij zuiver en correct met een goede overstap. De galop was gewoon super en weer zo mooi opwaarts gesprongen. Daarnaast toonde hij zich erg gehoorzaam, bleef steeds ontspannen en wachtte op de hulpen van de amazone.” Maddox Mart behaalde gisteren in de eerste kwalificatie een totaalscore van 7.72 en vandaag maar liefst 8.72 . De KWPN-goedgekeurde hengst is gefokt door Lia van Baalen uit Gellicum. Hij is een zoon van Hennessy en komt uit elitemerrie Fanirma (v. Bordeaux). Zijn amazone momenteel is de Zweedse Jessica Lynn Thomas.

Veel kwaliteit
De door Adri van Erp gefokte Montrachet (Glock's Toto Jr. uit Bormiek elite preferent v. Tuschinski) eindigde vandaag met Saskia van Es in het zadel op een negende plaats met een score van 8.0. De jury omschreef de donkere ruin: “Een heel kwaliteitsvol, mooi en elegant paard wat draafde met veel expressie en elasticiteit. In de stap zouden we graag iets meer schoudervrijheid willen zien. De galop was energiek. Hier en daar kan nog wat verbeterd worden in de presentatie, maar een echt toekomstpaard.” Willingapark Miana komt uit elitemerrie Hiana (v. Bordeaux) Ze is gefokt door de familie Naber en werd voorgesteld door de voor Australië uitkomende Jayden Brown. Het duo eindigde op plaats zestien. De jury omschreef haar als “Duidelijk meer ontspannen dan gisteren. Draven deed ze met veel elasticiteit. Galopperen deed ze mooi opwaarts en kon daarin ook makkelijk verzamelen. Het beeld was harmonisch.”

Jeugdig
De bij mevrouw Schouten gefokte Mayweather JS (Ferdeaux uit Udice elite v. Jazz) werd voorgesteld door Justina Paknyte uit Litouwen. De zwarte ruin liet net als gisteren veel ijver en een mooie presentatie zien. Hij heeft veel uitstraling, maar is nog erg jeugdig. Hetzelfde geldt voor Martien-Tetti (Gunner KS uit Gabiëlla-Tetti elite v. Johnson). De opvallend grote ruin heeft volgens de jury nog wel enige tijd nodig om te ontwikkelen en sterk te worden. Wel een heel fijn paard met een dito karakter. Hij is gefokt bij J. Gerrits-van Kessel en werd voorgesteld door een amazone uit de Oekraïne, Varvara Sorokina.

Spanning
Pechvogel vandaag was zonder meer Femke de Laat. Bij het groeten aan het begin van de verrichting toonde haar Mission veel verzet en dat drukte de totaalscore. “Heel jammer”, volgens de jury, want “Mission toonde op zijn goede momenten veel expressie in zijn beweging. Hij is niet alleen erg mooi om te zien, maar beschikt zeker over veel kwaliteit. Zo jammer van de spanning.” Voshengst Mission (Eye Catcher uit Black Beauty L elite v. UB40) is gefokt door Titan Wilaras.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, Facebook en 4 bezoekers